Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13402362 www.bgdnes.bg

Най-многодетната майка у нас Цанка Павлова: Аз, мъжът ми и 13-те ни деца вече не гласуваме

Депутатите замязаха на прасета, мислят само за себе си

"Позабравиха ни вече, много по-трудно е заради рекордната инфлация, но стискаме зъби и продължаваме. Не обичаме да се оплакваме, а на всички трудности гледаме с усмивка, иначе как ще оцелеем. Ден за ден е животът при нас."

Това сподели пред "България Днес" най-многодетната майка у нас Цанка Павлова. Жената от Гурково, дала живот на 13 дечица, посрещна коледните празници както всяка година - вкъши около постната трапеза с огромната си челяд и своя съпруг, който със скромната си заплата от работата по строителни обекти е основната хазна вкъщи.

Реклама

"Важното е, че дървата, които поръчахме и чакахме цели три месеца, дойдоха. 1200 лв. платихме за 8 кубика. Поръчахме ги на 1000, но докато дойдоха, поскъпнаха с 200 лв. Така вместо по 125 платихме по 150 лв. За кубик, и то при положение че синовете се занимават с дърводобив и събираха пари", споделя пред вестника Цанка, докато шета из къщата и приготвя поредната порция храна за голямата си челяд.

Наред с това фамилията плаща всеки месец общо около 350 лв. за ток и вода. Но това не плаши никого от най-голямото българско семейство - всички са възпитани от малки да оцелеят заедно и всеки да даде своя принос за това.

"Политиците мислят за големия кокал. Държава нямаме, за съжаление. Който както може се спасява самостоятелно. От години не гласувам и нямам намерение да ходя. От всички, които се дъвчат един друг, на кого да се доверя? Няма такъв, дето мисли за народа. Децата ми също се отказаха да гласуват. Направиха го, но като видяха, че политиците мислят за себе си, се разочароваха и спряха. Никой от нашето семейство не ходи до урната или машините", казва Цанка и добавя, че гледат все по-оптимистично на варианта за президентска република.

"Като взимат такива луди пари тези 240 депутати, какво са свършили? Станали са като прасета, досущ като тази, дето гледаме в кочината. И какво решиха за толкова години, като повечето са едни и същи? Най-неразвиващата се и мръсна държава сме, най-бедни и корумпирани в ЕС. На дъното сме", добавя Павлова.

Преди 11 години, когато семейството пристигнало в Гурково, имало много малко роми.

"Елате да видите сега какво е положението. В училището има 40 ученици и българска реч не се чува. Опитват се да вкарват акъл на подрастващи, които дори не знаят езика. Много се ядосвам за всичко, най-вече заради децата. Нашият живот си заминава и сме видели празници, лагери, безгрижни детски игри, но за малките ме е яд", казва на финала Цанка.

Реклама
Реклама
Реклама