Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13410005 www.bgdnes.bg

Лили се грижела за първата си свекърва до последно

Примата обсипва с подаръци близките си за празниците

2022-ра със сигурност бе годината на Лили Иванова. По наблюдения на родни астролози кариерата на примата е подчинена на 10-годишни цикли. През 2012-а, припомнят "звездобройците", поп звездата също се изкачи на върха с първия грандконцерт на БГ изпълнител в "Арена Армеец". В началото на декември тази година Лили накара цялата зала да й аплодира половин час на крака след вечните и новите песни от нейния репертоар. На този триумф, това е най-точната дума, топпевицата на България дори събула за няколко минути обувките с високи токчета и излязла на сцената боса като нестинарка, издават нейни приятели, заели места на първия ред.

Както "България Днес" вече няколко пъти писа, естрадната легенда месеци наред се оплаквала пред хора от близкото си обкръжение от болки в краката. Преуморена от лятното си турне из страната, през октомври тя дори обмисляла дали да не се раздели с участията на живо и да мине на студийни записи като много световноизвестни музиканти и певци. Това, за щастие, се оказа само хрумка, защото малко по-късно изпълнителката на "Ветрове" не само се качи отново на сцената, но и доказа, че времето й изобщо не е отминало.

Реклама

В навечерието на Нова година от архива изплуваха и дълго пазени тайни от личната биография на топпевицата. По думите на бивш високопоставен държавен чиновник, който е контактувал с Лили Иванова при реализацията на десетки благотворителни инициативи, тя била "много добър човек".

"Лили направи невероятно много за родния си Кубрат. През 90-те пя цели два часа за своите съграждани напълно безплатно. Не е вярно, че не се е разбирала с майката на първия си съпруг - ортопеда д-р Владимир Павлов. Той е бил лекар в болницата в Бобовдол, пенсионира се в бившата Окръжна болница. Лили до последно полагаше грижи за бившата си свекърва, но не искаше да се шуми за това", довери за вестника ексдържавният служител.

Според нейната бивша икономка Мария легендата на родната естрада имала навика да обсипва с подаръци с повод и без повод хората, които чувства близки. Една от тях е самата й ексдомашна помощничка. "България Днес" нееднократно споделя с читателите, че Лили поддържа морално и материално своята любимка, която овдовяла, а за капак и дъщеря й се поболяла тежко. Естрадната звезда обсъждала с нея в кой дом за възрастни хора да премести сестра си Магда, тъй като Мария е бивш служител на Дома на ветераните на културата в столичния квартал "Захарна фабрика". В крайна сметка тя се спряла на старчески дом категория лукс в Бояна. Дотогава за сестрата на Лили е полагал грижи персоналът на частен дом за възрастни хора в столичния квартал "Лозенец".

Грандамата на българската поп музика е не само голям дарител, но и самата тя получава подаръци от най-известните личности у нас. За Нова година й изпрати подарък президентът Румен Радев, похвали се в социалните мрежи Лили. Пред всенародната любимка се отчел с подарък за празниците и тв босът Антон Хекимян, разбираме още от поста на звездата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама