Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13429240 www.bgdnes.bg

Божинов и Благо са новите царе на лафовете

Спортен смях през изминалата година

Стоичков се гъбарка с Андрей от "Фермата"

"Напуснах "Септември", защото вече сме октомври!"

С този крилат лаф Валери Божинов се утвърди като цар на лафовете в спорта за изминалата година. Доскорошният футболист и доказан плейбой редовно разсмиваше фенове и телевизионни зрители с неподражаемото си чувство за хумор. Дали волно или неволно, Валери ръсеше бисер след бисер с широка усмивка на лице и едва ли има човек, който да не се е засмял на някоя от неговите мъдрости. Наскоро Божигол обясни, че мисли на италиански, но говори на български, и поради тази причина често останалите се "губят в превода".

"Проблемът идва там, че когато говоря и давам интервюта на български, моите мисли текат на италиански. Италианският ми е много по-силен да разговарям и мисълта ми тече по-бързо от това, което ще кажа", обяснява бившият национал.

Реклама

Валери бе редовен участник в студията на световното първенство и разсмиваше до сълзи дори сериозни хора като Красимир Балъков.

Една от последните появи на Валери в телевизионния ефир също бе паметна. Там Божинов бе попитан какво ще пожелае на участничка, спечелила награда. "Нищо", отвърна невъзмутимо бившият нападател на "Манчестър Сити", преди да се усети и да продължи с клишета. По-рано Валери сравни треньора си в "Септември" Славко Матич по доста необичаен начин с Пеп Гуардиола. "Матич и Гуардиола си приличат - и двамата нямат прическа като моята", категоричен бе Валерката.

Негов достоен конкурент по бисери бе добрият му приятел Благой Георгиев, който ръсеше лафове с ослепително бялата си усмивка. Благо също бе редовен анализатор на световното първенство и правеше истинско шоу в студиото. В историята остава негов култов диалог с водещия Илиян Енев. Ето как протече той:

Водещият: Благо, заповядай! И добре дошъл при нас. За мен е един малък празник да бъдеш тук!"

Благой Георгиев: За мен е още по-малък!

Многодетният татко продължи със закачките си с въпросния водещ: "На теб "хелоу" ще ти казвам вече. От Катар се връщаш, вече на английски ще си говорим. Между другото, изгорял си - казах да се мажеш, изгорял си! Важното е, че не си загорял. Пак добре." Накрая Благо направи и своя извод за мондиала в Катар: "Това световно е като в Перник - всеки бие всеки".

Реклама

Бисерите на годината не могат да минат и без големия Христо Стоичков. Камата бе специален гост на предаването "Фермата", където предизвика истински фурор. Носителят на "Златната топка" не пропусна да си направи майтап с водещия Андрей Арнаудов, който е известен фен на "Левски". Двамата бяха заедно в една лодка, но Камата категорично отказа да гребе и прехвърли тази отговорност на Андрей: "Почвай да гребеш, аз съм гребал, когато е трябвало да греба. Ако паднеш във водата, един левскар по-малко!", каза легендата, а водещият отговори със следното: "Ако искате, мога да греба, а съответно, ако искате, мога и да си е** майката!"

Телевизионните коментатори също бяха в стихията си. Наред с десетките клишета имаше и не малко бисери. В социалните мрежи дори е създадена група, осмиваща коментаторите на английския футбол. Феновете се майтапят основно с Борислав Борисов от "Диема", който се прочу с неговите "фалшиви спринтове", "полупространства" и "транзиции". А зрителите на БНТ се смееха или псуваха по Ивайло Ангелов, известен с прякора Мексикото. На това световно Ангелов определено буквално викаше за Бразилия и крещеше повече от латиноамерикански коментатор. "Ето го, ето го Гълъба", изпадаше в екстаз колоритният коментатор при изявите на нападателя Ричарлисон. В един от мачовете Ангелов обърка Неймар и Рафиня, а извинението му не беше от политически коректните. "Простете за грешката! Казах, че е Неймар - двамата имат сходни прически и оттук, от втория етаж, от гълъбарника на стадион "Лусаил", понякога се допускат и такива грешки. Сега, в интерес на истината, тонът на боята на Рафиня е малко по-светъл, така че не сте длъжни да ми прощавате за грешката от преди малко", изцепи се Мексикото. С прозрение блесна и легендата Петър Василев-Петела, който този път имаше периферна роля на световното. Ето и последната класика на Петела, който има интересна представа за времето и пространството: "И пак постепенно нападение - без да бързат, уругвайците чакат своя миг. Времето обаче освен че лети, и напредва, както се казваше в една театрална постановка - "Римска баня".

Футболните ни треньори също изрекоха куп мъдрости. Най-силни в прозренията се оказаха Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. И двамата застъпиха темата за кулинарията и футбола. "Омлет се прави с яйца, без яйца не става. За да станеш шампион, ти трябва качество", отсече Екзекутора. Бащата на "правилния футбол" и автор на "синята приказка" Станимир Стоилов също направи интересна метафора. "Не може баницата да стои на масата, тя трябва да е горе на гардероба". Преди това Мъри блесна със сентенции като "Без "Левски" няма футболно шоу" и "Напускам българския футбол, но оставам в "Левски".

Доказани царе на лафовете като футболните шефове Венци Стефанов и Христо Крушарски този път изпратиха по-тиха година. Все пак Чичо Венци изригна на няколко пъти. "В стартовите състави на нашите отбори в евротурнирите само Ла Бамба и хоп - тук се мерне Турицов, там се мерне Космонавтче", заяви босът на "Славия" по повод участието ни в Европа. Баскетболният треньор Тити Папазов бе необичайно кротък тази година, но без него трудно може да мине селекция за бисери. Тити ще се запомни основно с искането си за условна присъда на противников баскетболист. "Този фаул на Банана (Николай Грозев) е за условна присъда, защото още е млад и няма други присъди", изригна Папазов.

Димитър Пенев и неговият племенник Любо Пенев също не бяха в настроение за много майтапи, но тяхното наследство е за години напред.

Берлускони обещава

автобус с проститутки

Странна оферта получи националът Валентин Антов от легендарния Силвио Берлускони.

Българинът е част от италианския "Монца", а собственикът на клуба и бивш италиански премиер мотивира по нестандартен начин отбора.

"Намерихме добър, приятелски настроен треньор, който е способен да стимулира нашите момчета. Също така дадох на играчите допълнителна мотивация и им казах, че ако победим "Милан", "Юве" и като цяло един от тези големи клубове, аз ще им изпратя автобус, пълен с проститутки, до съблекалнята", каза легендарният бос.

Реклама
Реклама
Реклама