Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13444636 www.bgdnes.bg

Мъченото куче Мечо проходи

Търси се подходящ дом за кучето 

Вълна от желаещи да осиновят пострадалото животно 

"Кучето Мечо се възстановява добре. Проходи и дори прави кратки разходки. То е настанено в приют. Въпреки тежките травми, които е получило животното, не е загубило вярата си в хората и щедро раздава ласки на непознати.

Това разказа Светослав Петров от "Енимъл рескю", където се грижат за животинчето.

Мечо попадна там, след като сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно животинче. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите, носейки кучето на ръце, и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Има счупени кости и множество порезни рани. Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират на организацията.

Реклама

"Ако нямахме информацията какво се е случило с Мечо, бихме предположили, че е блъснат от кола. Всъщност травмите бяха толкова тежки, че е трудно човек да си представи, че някой може да ги причини, и то умишлено, на животно", каза Петров.

Обвиненият за изтезанията на Мечо Захари Шулев остана в ареста. Решението на съда беше посрещнато с аплодисменти от защитници на животните.

"МВР трябва да започне да гледа много сериозно на тези престъпления. Това е индикация за личности, които са опасни сами по себе си. Голяма част от сексуалните насилници имат история на насилие над животни. По света много от серийните убийци също са минали през насилие над животни", каза по случая адвокат Мариета Караджова.

Тежката история на Мечо е с положителен финал. От приюта, където е настанено животинчето, споделиха, че получават стотици запитвания за осиновяване, а кандидатите са повече от тези за всяко друго куче без порода.

"Много кандидати, голяма част от тях, за съжаление - неподходящи. Отклоняваме запитвания от фирми, складове и места, където Мечо няма да бъде домашен любимец и член от семейството. Търсим най-добрия дом за кучето, където да бъде гледан и обичан", завърши Петров.

Реклама
Реклама
Реклама