Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13454635 www.bgdnes.bg

Легендарен вратар изуми със знания

Пламен Николов детронира 25-кратната шампионка от "Последният печели" Димитринка

Който е казал, че футболистите са глупави, се е объркал здраво. Това стана ясно, след като легендарният вратар Пламен Николов, бронзов медалист от лудото американско лято през 1994 година, изуми със знания в най-различни области.

Реклама

Пинко, както е наричан Николов, детронира 25-кратната победителка в "Последният печели" - Димитринка.

Дамата, която е родом от Силистра, бе абсолютна рекордьорка в играта на националната телевизия. Постижението на Димитринка във викторината едва ли скоро ще бъде изравнено. По-малко победи постигна дори Мартин Иванов, който сега се подвизава като преследвач в играта "Голямото преследване".

Николов е голям почитател на куиз играта. Записва се, тъй като следи с интерес шоуто, водено от Орлин Горанов.

61-годишният бивш футболист познава отлично родината ни. Гледал е повечето емблематични филми и сериали от едно време, за които редовно се пита в най-тежкия кръг на играта. А освен това има невероятна памет.

За негов късмет една от рубриките, която се падна, бе спорт. Един от въпросите пък бе свързан с бившия съотборник на Николов в националния отбор - Красимир Балъков, но Димитринка изпревари Николов и отговори правилно.

"Победата ми е още по-стойностна, след като елиминирах 25-кратна победителка. Дори съм изненадан", заяви след победата си Николов.

Реклама

Вратарят е единственият български страж, който не е допуснал гол на световни финали. Николов играе само в мача за третото място срещу Швеция на мондиала в Америка. Стражът се появява на терена през втората част при резултат 4:0 за противника. И опазва вратата си суха.

"Ако и аз бях пуснал гол, щеше съвсем катастрофална да е загубата. Най-важното за мен на това първенство беше, че въобще играх", спомня си Николов.

В хода на играта Димитринка и Николов си разменяха лидерската позиция, но в крайна сметка бившият вратар показа по-сериозни познания в дадени области.

Реклама
Реклама
Реклама