Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13463153 www.bgdnes.bg

Цяр от доктора на Тато спасява Богдан Томов

Тончо Токмакчиев залага на силния си имунитет, Диомов излиза с маска

Разболях се в Египет, един месец бях извън строя, каза Славка Калчева

"Открих еликсир, който предпазва от всякакви вируси!"

Това каза за "България Днес" певецът Богдан Томов. По думите на водещия това бил имунорегулатор, разработен преди няколко десетилетия от един от личните лекари на Тодор Живков - проф. Жабленски.

Все повече болни има пред кабинетите, защото грипът настъпва. Затова проверихме как се пазят да не се разболеят известните българи.

Реклама

"Сега този препарат е пуснат на пазара от неговия син", уточнява Томов. "Мога да кажа само суперлативи за този препарат. Той има уникалното свойство да добавя каквото е необходимо при намален имунитет и обратното - при висок, да отнема", обяснява естрадният ветеран.

Той обаче не разчита само на лекарството-чудо, а на места, където има струпване на повече хора, винаги, когато е възможно, слага маска.

"Не съм боледувал и от COVID. Не знам как да го нарека - късмет може би. Разбира се, ваксиниран съм. Но от една година, когато започнах да пия препарата на Жабленски, се чувствам в супер форма. И съм убеден, че и този грип ще ме отмине", твърди популярният изпълнител.

За разлика от него Тончо Токмакчиев не избягва употребата на имуностимуланти и имунорегулатори. Именитият комик каза за вестника, че разчита само на здравата си имунна система.

"Стремя се да водя здравословен начин на живот, но невинаги имам възможност. През свободното си време спортувам, но за съжаление съм затрупан с професионални ангажименти. А и коледните кулинарни изкушения бяха големи", доверява Токмакчиев.

"Кръстя се да не се разболявам и сега, слава Богу, и аз, и семейството ми сме здрави. При това, както вече ви казах, без лекарства", добави един от най-известните бургазлии.

Реклама

"Актьорите обаче сме винаги в риск. Един човек да кихне в препълнения салон, и всички се заразяваме", обобщава Тончо Токмакчиев.

Той разказа, че е прекарал Коледа и Нова година на другия край на света - в Доминикана, Чикаго и Атланта. И никъде не прихванал от грипния вирус, от който по Рождество пламна цяла Европа.

"Предполагам, че в Чикаго този вирус не е могъл да се разпространи заради рекордно ниските температури. Аз имах участие пред тамошните българи само няколко дни след като температурите там паднаха до рекордните минус 39 градуса", каза екранният партньор на Камен Воденичаров.

Обичаният актьор си е поставил всички ваксини против коронавируса, но смята, че те само помагат човек да понесе по-леко заболяването. Докато генерална спирачка за вирусите според него може да бъде само здравият имунитет.

"Имах и участие за Нова година в Пунта Кана, Доминикана, там беше топло, но явно грипните вируси са подминали или това място, или мен", шегува се Токмакчиев.

"За съжаление времето е болно! Да си призная, вчера, като се разхождах из Бургас, си сложих маска. Мои приятели ми се зачудиха, но аз се притеснявам от новата вълна на ковид, която пак върлува из Китай", каза за "България Днес" Стефан Диомов.

Маестрото призна, че не е взел никакви конкретни мерки срещу върлуващия грипен вирус. "Гледам да спазвам диети и така да се пазя от болести. Имам стимул - искам да се чувствам добре и никога не преяждам. Най-голямата опасност за човека е чинията пред него. Така безсмислено натоварваме организма, а лакомията не води до добро здраве. Наблягам много на зеленчуците и гледам да си угаждам с богати сезонни салати", разкри рецептата си за добро здраве и дълголетие "бащата" на "Тоника".

"Този вирус какъв беше, не знам, но ми се възпалиха гласните струни, гърлото, ушите и не успях да се предпазя от него. Лепнах го в Египет, където бях на екскурзия с приятели. Антибиотици не пих, защото нямах температура, но цял месец бях извън строя и отказах няколко участия. Основно си правих инхалации, пих витамини и чайове", оплаква се Славка Калчева.

Изпълнителката на "Бяла роза" не скрива, че е "малко страхлива и гледа да се пази във времето на вирусите".

"Избягвам затворени помещения, в които има много хора и вентилация. Ако се налага да купувам лекарства, намирам най-подходящите за мен", уточни Калчева.

Певицата препоръча на българите да подсилват имунитета си с мед. "Повече от 20 години наблягам на меда и прополисовите тинктури. Открих си в Ямбол едно пчеларско магазинче, в което поръчах да ми направят смес от пчелно млечице, прополис и български билки". Независимо от това, от години, когато се прибере вкъщи, особено след срещи с много хора, Славка Калчева си прави и гаргара.

Реклама
Реклама
Реклама