Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13541216 www.bgdnes.bg

За пари може да е погубена Евгения

Обрат по делото за бруталното зверство

Не е от ревност, от алчност я убихте, изроди! - крещи майката на жертвата

Обрат по делото срещу Орлин и Пламен Владимирови за убийството на Евгения, което разтърси столичния квартал "Лагера" на 13 октомври 2021 г.

Първа свидетелства майката на Евгения - Капка Чорбанова, която заяви, че според нея и съпруга й мотивът за престъплението не е ревност, а материален. Чорбанова смята, че Орлин е искал само за себе си парите, които двойката събрала за апартамент.

Реклама

Майката разказа, че не знае семейството да е имало проблеми. Имало обаче един случай, през април 2021 г. - няколко месеца преди убийството, когато Орлин е изгонил от жилището им съпругата и детето им, те се върнали на следващия ден. Също така Евгения споделила на майка си, че Орлин й проверявал тайно телефона с кого си пише. Това бе и причината разследващите да смятат, че мотивът на съпруга е именно ревност, но нещата може да се преобърнат и да се окаже, че всичко е за пари.

Чорбанова добави, че не знае Евгения да е имала връзка с друг мъж. Още в началото, след като Евгения била обявена за издирване, тя поискала Орлин да мине на детектор на лъжата, но той отказал. Почернената родителка каза още, че Орлин е монтирал камери в детските играчки на детето, за да следи жена си. Накрая на показанията си почернената майка не успя да сдържи емоциите и нервите си и се развика в съдебната зала.

"За всичко си виновен ти. Да умреш в мъки. Как може да даваш такива съвети на сина си? Убийци! Алчни за пари. Не е от ревност, за пари я убихте. Изроди!", вика Чорбанова.

По делото предстои да бъдат разпитани още бащата на Евгения, брат й и съпругата му, както и други близки. Преди заседанието пред Съдебната палата отново се събраха приятели на убитата с искане за справедливост. Това се случи и през декември, когато съдът даде ход на делото.

Припомняме, че тялото на Евгения бе намерено преди година в куфар във водоем в Перник. Младата жена изчезна през октомври 2021 г., а трупът й бе открит на 13 ноември. За убийството са обвинени мъжът на Евгения - Орлин, и баща му Пламен, който, според разследващите е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението. Но въпреки това Темида реши да го освободи срещу скромната сума от 5 бона гаранция.

В трагичния за Евгения ден, 13 октомври 2021 г., двамата с Орлин се скарват, вероятно заради ревност, и подивелият мъж се нахвърля на жена си. Започва да я души с ръце и Евгения припада. В този момент Орлин решава, че я е убил, и омотава главата й във фолио, като покрива устата и носа. Всъщност в този момент жертвата е все още жива, макар и в безсъзнание. В крайна сметка Евгения се задушава от фолиото, а Орлин се обажда на баща си Пламен и иска помощта му. Баща и син Владимирови натъпкват тялото на Евгения в куфар. Пламен, който е бивш служител на ДАНС, мята жертвата в багажника на возилото си и захвърля куфара с трупа в тресавище край Перник.

Реклама

След зверството Орлин ползва телефона и профилите на Евгения, представя се за вече мъртвата си съпруга. В чатове твърди, че отива на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие Орлин повтаря и пред ченгетата. В продължение на месец Орлин твърди, че жена му е изчезнала. Даже взема участие и в издирването на съпругата си. Всичко свършва на 13 ноември, когато охранители в Перник се натъкват на трупа на младата жена при обход на района. Баща и син са извикани в СДВР, където се пречупват и правят пълни самопризнания.

През август миналата година магистратите смекчиха мярката на Владимиров-старши и го пуснаха под домашен арест. На миналото заседание близките на Евгения поискаха кръвнина от Орлин и Пламен Владимирови в размер на над 2 милиона лева. Столичните магистрати решиха, че делото ще се гледа публично въпреки исканията на защитата на Пламен и Орлин да се гледа при закрити врата.

Делото предстои да продължи с разпити на още свидетели.

Реклама
Реклама
Реклама