Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13551007 www.bgdnes.bg

Силвестър Сталоун 5 пъти е бил в България

Холивудски асове харесват да снимат у нас

Лиъм Нийсън влезе в яхтата на Ружа Игнатова, Селена Гомес отиде тайно в ромско гето

Холивудските звезди направиха пътека до България. Почти всички асове на Меката на киното се изредиха да идват за снимки у нас, тъй като "Ню Бояна филм" се превърна в най-успешния филиал на Холивуд извън Щатите.

Реклама

Една от най-сексапилните жени в света Меган Фокс цяла седмица снима неуморно в Киноцентър "Бояна". Пристигането й у нас бе пазено в тайна, както и подробности около престоя й. Дори директорът на "Ню Бояна филм" отговори шеговито на журналистически въпроси къде е актрисата: "Скрили сме я добре", каза Ярив Лърнър по БНТ.

Меган Фокс влиза в ролята на зъл робот в "Подчинение". Партньор на Меган Фокс в главната мъжка роля е сексапилният италианец Микеле Мороне, придобил голяма популярност от филма "365 дни" и сериала "Медичите". Той също вече е в България, а още преди да започнат снимките, холивудски медии завъртяха интрига, че гаджето на Мегън - Машин Гън Кели, ревнува от сексапилния италианец и вероятно ще пристигне да наглежда любимата. Фокс вече беше в България само преди година, а сега се върна за нов филм. Тя далеч не е единствената холивудска знаменитост, която посещава редовно страната ни в последните години.

Звездата Лиъм Нийсън също бе скоро в България. Той снима първо в Созопол, а после и в София. В декор на част от морските снимки се превърна и яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова. Новината за престоя му съобщи тогава кметът на Бургас Димитър Николов. Той публикува видео, на което актьорът е заснет на летището в морския град.

"Холивудската звезда Лиъм Нийсън е пристигнал на летището в Бургас, вероятно за снимките на нов филм", похвали се Николов. С шапка и предпазна маска, актьорът излезе от терминала в морския град, но отказа да отговори на журналистически въпроси с обяснението, че не е безопасно заради пандемията от ковид. На летището Нийсън бе посрещнат от българските си асистенти, които му осигуриха луксозна лимузина.

Джерард Бътлър е друга голяма звезда, посещаваща родината ни редовно. Последният му престой бе за филма "Код".

"Български момичета, сам съм! Чакам ви", заяви екшън звездата в интервю за чуждестранната преса, преди да пристигне. Актьорът е сред най-често срещаните световни звезди, които могат да бъдат засечени по родните улици. Много българки вече имаха щастието да се снимат с красавеца. А една от тях - четирикраката кучка Шуши, дори заживя с чаровния американец, от когото бе осиновена.

Реклама

Холивудската звезда Селена Гомес пък тайно посети столичен ромски квартал през 2018 г. Невероятната на пръв поглед новина се оказа истина. Американската актриса е била инкогнито в страната ни за 24 часа. Световната звезда се похвали сама в социални мрежи, че е впечатлена от това, което видяла у нас.

Горещата Салма Хайек посети България през 2014 г., за да снима филм. "В България се чувствам като у дома. Вие, българите, много приличате на мексиканците, имате същия темперамент. Дори храната ви е подобна, вашата баница е същата като нашата кесадия", заяви тогава красавицата.

Мила Йовович е друга звезда, която е идвала в родината ни няколко пъти. Красавицата е очарована от красивата ни природа и гостоприемство. "Обичам да снимам в България, защото можеш да правиш неща, които са трудни за правене на други места по света", сподели в свое интервю Мила.

Няколко филма у нас са снимали Антонио Бандерас и Никълъс Кейдж.

Един от рекордьорите по престой в България е Силвестър Сталоун. Той дори препоръчва страната ни и пред свои колеги.

"Пет филма сме направили с него и фактът, че се връща, означава, че сме добри, щом звезда от такава величина ни се доверява. Актьорът е толкова добър, колкото добър е последният му филм. Ние виждаме отстрани само блясъка на звездите, но в техните кариери е заложен много голям риск. Когато има изградено голямо доверие към нас и кажеш на някой актьор: "Ела в България", той може дори да не знае къде е страната на картата. Пита приятелите си защо ще снима в България, а не например в Унгария или Румъния. Когато Силвестър каже на Джейсън Стейтъм: "Всичко ще е наред в България. Иди, ще ти осигурят добра репутация", това е много по-сериозна препоръка", разказа преди време в интервю Ярив Лърнър.

През тази година след Меган Фокс у нас ще пристигнат още световни знаменитости. Макар подробности около проектите да се пазят до последно в тайна, вече се завъртяха имената на Моника Белучи и Мат Деймън. Италианският актьор Микеле Плачидо наскоро също разкри, че иска да снима следващия си филм в България.

Реклама
Реклама
Реклама