Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13551278 www.bgdnes.bg

Кучето депутат се върна пред парламента

Не иска да влиза в Народното събрание

Фернанда вече живее с голямо семейство

Прочутото куче депутат се завърна пред парламента! Няколко месеца след като посрещна избраниците в първия ден на новото Народно събрание, чаровната Фернанда отново застана на пост на жълтите павета. Този път кучето депутат не бе само, а в компанията на своя осиновител Петър Илиев. Стопанинът заведе Фернанда на същото място, на което четириногото посрещаше депутати. Тогава единствено служебният премиер Гълъб Донев го погали, докато повечето народни избраници го подминаваха с безразличие. Въпреки това животното събра много повече положителни коментари от политиците и както се оказва и в момента, с основание.

При повторното си идване пред парламента кучето вече не проявява особен интерес към депутатите, съвсем както и много хора в държавата. Фернанда не е имала особено желание да влиза в сградата на Народното събрание, а е предпочела да стои на каишка в близост до стопанина си.

Реклама

Осиновителят на най-известното куче у нас продължава да е нападан от различни "любители на животните". Според недоволните законният собственик бие кучето, държи го в тясно пространство и не го храни редовно. Различни групи в социалните мрежи дори призовават Фернанда да бъде отнета от официалния си осиновител. Те изпратиха инспектори от Столична община в новия му дом, които да проверят как се отглежда Фернанда. При инспекцията не се откриват никакви нередности.

"Животното се отглежда при добри условия", заключват от Столичния инспекторат и подписват необходимия протокол.

"Няма как да се разделя с кучето, аз се влюбих в него. То започна да ме слуша от третия ден. Искам да бъда оставен на спокойствие!", казва пред "България Днес" стопанинът Петър.

В момента Фернанда е в перфектно здраве и е по-щастлива от всякога. Кучето депутат вече живее с голямо семейство. Негови "баща и майка" са стопанинът Петър и чаровната му приятелка Веселина, а отскоро Фернанда има и четиринога сестра. Това е кучето Ева, което също е прибрано от улицата и е осиновено от Петър. Двете четириноги са постоянно заедно и по цял ден правят лудории.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама