Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13559460 www.bgdnes.bg

Доброволци ловят с капани над 50 педофили

Мъжете налитат на 13-годишни

В един от случаите похотливец примамва малолетна навръх 15 септември

Проблемът с педофилията у нас расте, разследващите ни органи обаче нямат особен успех в борбата с това ужасяващо престъпление. С над 50 заловени похотливци на млада плът обаче могат да се похвалят от гражданската инициатива "Ловци на педофили". Те не спират да действат вече близо 4 години и благодарение на организацията много обвинени за педофилия попаднаха зад решетките и чакат Темида да се произнесе. Ален Симеонов основава тази инициатива през 2020 г. с цел да се пребори с педофилията у нас. В "Ловците" членуват доброволци от цялата страна, чиято цел е мръсниците, които посягат сексуално на деца, да са зад решетките.

Последният "улов" на групата се случи само преди дни в столичния квартал "Младост 3".

Заловеният мъж, който се пробвал с малко момиче, е 34-годишен преподавател в университета. Даскалът водил кореспонденция близо месец с фалшив профил, който създават от групата "Ловци на педофили". Мъжът се опитвал да склони 13-годишното дете към сексуални действия.

Реклама

"Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство", разказа Ален Симеонов пред Bg on air.

Преди дни си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това активистите от "Ловци на педофили" спипват преподавателя. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление.

"Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34. В самия чат каза, че е инженер, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се, че е преподавател в университет. Той е патологичен лъжец", категоричен е Ален Симеонов.

В края на миналата година "Ловците" направиха поредния граждански арест. Този път в столичния кв. "Младост 4". Тогава похотливецът си беше уредил сгляда също с 13-годишна девойка. Срещата им трябваше да се проведе в междублоков паркинг в квартала по тъмна доба. За нещастие на заловения Александър Ален Симеонов го спипва в крачка. Тогава мъжът започва да си признава всичко пред камерата на доброволците. Потвърждава, че когато 13-годишното момиче му е пратило снимки, той е отвърнал - "Много секси тяло, само за гушкане и целуване". Интересното е, че в същото време твърди, че не е имал сексуални намерения към девойката.

Малко по-надолу в чата Александър обаче навлиза в подробности какви ласки иска да си разменя с девойката и в крайна сметка ченгета арестуват похотливия столичанин.

Само месец преди това е сгащен Митко от Пазарджик, който си урежда среща също с 13-годишно момиче, както се представят в профила от организацията. Уговорката между потенциалния педофил и девойката е в НДК в столицата. Пипнат на място, хитрият мъж се опита да се измъкне, като твърди, че само минавал през НДК, защото отивал при сестра си.

Реклама

"Попитах това младо момиче как да стигна до Студентски град, където живее сестра ми, не я познавам и не съм си уговарял среща с нея", лъже заловеният възрастен мъж. Въпреки всички чатове с 13-годишната девойка, в които ясно си личат намеренията на похотливеца, той отрича да има такова нещо. Във видеото, което заснемат "Ловци на педофили", става ясно, че заловеният даже е пращал снимки на пениса си на малолетното момиче и й е говорил мръсотии по телефона. Разговорите, чатовете и снимката са записани и са предадени на ченгетата, които впоследствие арестуват Митко.

През септември 2022 г. "Ловците" залавят мъж от софийския кв. "Хаджи Димитър".

Гражданският арест даже се случва на първия учебен ден, на 15 септември. Както казва Ален: "На първия учебен ден залавяме любител на деца, на млада малолетна плът". В този случай похотливецът е от ромски произход, но с доста добри обноски. Даже подарява букет цветя на малолетното момиче, което е на възрастта на децата му. В чатове с девойката той за разлика от "колегите" си не пише гнусотии или мръсни сценарии, говори само как ще я гушка, целува. В крайна сметка е арестуван.

Дейността на групата на Ален, в основата на която е създаването на фалшиви профили и изчакване някой мръсник да се свърже с примамката, не е толкова трудна. В други държави към полицията има отдели, които се занимават именно с това и поставят точно такива капани на педофилите. Но у нас това очевидно е оставено на добрата воля на доброволци.

Досега "Ловци на педофили" са хванали близо 50 мъже. По-голямата част са с повдигнати обвинения, някои са още в ареста, други са под гаранция, а срещу трети прокуратурата не намери достатъчно доказателства, за да им повдигне обвинения.

Лоби опъва чадър

"Самият закон, свързан със сексуалните престъпления, не е моделиран по съвременен начин. Над 90% от полицаите подкрепят това, което правим, но не могат да направят нищо повече от това да ги арестуват, защото по-горе в държавата има педофилско лоби, което създава чадър", заявява Симеонов пред медии. Според него социалните мрежи са бичът на съвременното общество и са се превърнали в поквара.

"Педофилите са до голяма степен нормално изглеждащи хора. Някои възрастни мъже имат специфичен начин за правене на селфита - снимат се отдолу. Тези, които нямат голям опит с деца, започват директно със сексуални предложения, а други - заобиколно", обобщава ловецът на педофили пред Bg on air.

Реклама
Реклама
Реклама