Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13589388 www.bgdnes.bg

Севда скри истинското бебе

Не показва негови снимки, търси му ново креватче

Майката на едно от разменените бебета в АГ "Шейново" Севда скри истинското си дете от хорските погледи.

След като размяната на сменените деца се осъществи преди седмица в адвокатска кантора и всяка майка получи родното си дете, Севда от столичния квартал "Орландовци" премахна голяма част от старите си снимки. През месеците, в които се грижеше за чуждото бебе, без да подозира истината, младата жени качи многобройни клипчета в различни социални мрежи. Всичките видеа бяха посветени на това колко обича детето и как е най-ценното за нея в света.

Реклама

След размяната те изчезнаха. Само няколко снимки са останали във Фейсбук, но и там Севда в момента използва друг профил, видя "България Днес". С него младата жена се е присъединила в различни майчински групи и търси полезни съвети за отглеждането на истинското си дете. Негови снимки обаче няма. От постовете на Севда се разбира, че тя търси детско креватче за бебето си, но не подарък, а е готова да си плати.

Според юристи Севда вероятно е помолена от родителите на другото дете да изтрие неговите снимки. Родителите на размененото дете останаха анонимни и не искат в мрежата да има фотоси на наследника им. За разлика от тях бедното момиче се показа още от самото начало и призна, че животът й е разбит от случилото се.

За безпрецедентния случай стана ясно в края на декември, след като една от майките се усъмнява, че бебето не е нейно. ДНК тест го доказва. Следва близо месец на уреждане на размяната. От столичната АГ болница "Шейново" вече обясниха, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките. По случая беше назначена проверка, имаше и наказани.

В момента и двете семейства искат обезщетение от болничното заведение от по 300 000 лева. Севда изрично е посочила пред юристи желанието си част от парите директно да отидат за нейната по-голяма дъщеря.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама