Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13594512 www.bgdnes.bg

Подобрете здравословно си състояние с рехабилитация в град Свети Влас advertorial icon

Отделението на МБАЛ ”Лайф Хоспитал” работи с клинични пътеки по НЗОК и има свободни места за месеците февруари, март и април.

Отделениeто за рехабилитация и физикална терапия се намира в гр. Свети Влас – в полите на Стара Планина и на брега на морето, с прекрасен панорамен изглед към Несебърския залив. Оборудвано е с нова и модерна физиотерапевтична апаратура: електролечение, магнитотерапия, терапевтичен ултразвук; салон за ЛФК, сектор за водолечение и луготерапия. Салонът за ЛФК е оборудван с клетка на Роше, кинезитерапевтични механизми и масажен кабинет. От скоро отделението разполага с два от най-модерните и съвременни апарати – високоинтезивна магнитотерапия и текар терапия. Използват се за лечение на остри и хронични болкови състояния, засягащи опорно-двигателния апарат и нервната система.

В секторът за водолечение има инсталирани перлени вани, с които успешно се повлияват заболявания на опорно-двигателния апарат и неврологични такива. Луголечението включва прилагането на лугокомпреси. Лугата е концентриран разтвор, продукт от солодобива, представлява маслоподобна течност с жълтокафяв цвят. В нея се съдържат множество химични елементи, биологично-активни вещества, продукти на планктона и др. Тя има многостранно действие: противовъзпалително, болкоуспокояващо, повишава регенеративните процеси и имунобиологичните реакции на организма. Прилага се при заболявания на опорно-двигателния апарат (ОДА) – гонартроза, коксартроза, спондилартроза, ревматизъм, болест на Бехтерев, артрити и др., при неврологични заболявания – дископатии, радикулити, плексити и др.

Отделението работи с клинични пътеки по здравна каса. При нас могат да бъдат лекувани всички видове заболявания на опорно-двигателния апарат (артрити, коксартрози, гонартрози, спондилоартрози и др.), възстановяване след ортопедични операции (състояние след смяна на тазобедрена и колянна става, фрактури, състояние след артроскопия и др.), заболявания на периферната нервна система (плексити, радикулити, диабетна полиневропатия и др.), заболявания на централната нервна система (болест на Паркинсон, множествена склероза, състояние след прекаран инсулт , ДЦП.)

Едновременно с компетентните грижи на медицинските специалисти използващи най-съвременна апаратура и методи за възстановяване пациентите могат да почувстват влиянието на уникалния климат – съчетание от морски и планински въздух при отличните битови условия отговарящи на хотелските в региона.

Повече информация може да получите на тел.:

0894 67 97 81, 0894 67 99 55

Може да последвате и фейсбук страницата ни: Отделение по физиотерапия и рехабилитация- гр.Свети Влас Лайф хоспитал

Реклама
Реклама
Реклама