Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13596007 www.bgdnes.bg

Музеят на София се включва в кампания за осиновяване на бездомни животни

РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СОФИЯ се включи в кампанията на Столична община за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“. Инициативата стартира на 24 януари 2023 г., като в нея участват над 100 общински институции.

„С осиновяването на куче или коте печелим нов приятел, докато помагаме за намаляване броя на бездомните животни“ каза Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, по повод началото на кампанията.

Реклама

Над 100 общински институции, сред които детски градини и училища, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и др., разлепиха на обектите си плакати с опашати приятелчета, търсещи дом.

Всеки плакат е със снимка на различен четириног опашатко, а QR код отвежда към историята на животинчето от приют или природозащитна организация и начина за осиновяването му.

Целта на инициативата да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

Кампанията се организира от Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и дирекция „Околна среда“, в партньорство с Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама