Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13606276 www.bgdnes.bg

Баба Венетка гони крадец

Слагат камера в дома й 

Въпреки че трудно се движи, пенсионерката уплашила апаша 

Смелата баба Венетка прогони крадец!

82-годишната пенсионерка от София, която преди Нова година беше сляпа и в един момент се оказа със 100% ТЕЛК и без личен асистент, успява да уплаши апаша и да го откаже от злите му намерения.

"Получихме обаждане от баба Венета, която с разтревожен глас ни съобщи, че късно вечерта в дома й се е опитал да влезе крадец. Отворил е един от прозорците, след което Венета веднага е светнала лампите и извършителят е избягал. Жената се движи трудно, но за щастие, е била будна и е чула всичко, заради което е реагирала. А не ни се мисли какво можеше да се случи", разказаха от благотворителната организация "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще", които буквално промениха към добро съдбата на пенсионерката.

Реклама

След нахлуването на крадеца доброволци посещават възрастната жена и оправят прозореца, а впоследствие монтират камера за наблюдение в нейния дом, за да опитат да я предпазят от бъдещи набези. "За да получим постоянен достъп, ще включим и интернет към телевизията, а разноските ще поемем ние. При нужда ще включим и сот. Допълнително на всяка врата обозначихме, че този дом се посещава и е с грижата на "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще", за да се вижда и знае, че жената не е сама!", добавиха от организацията.

За нея това не е първи подобен инцидент - преди около година някой е влязъл в къщата на Венетка и е откраднал дрехите й, както и други лични вещи.

В навечерието на коледните празници зрението на 82-годишната дама беше върнато, след като й беше направена изключително важна медицинска интервенция. Преди това в продължение на около една година пенсионерката напълно беше изгубила зрението си.

Операцията по отстраняване на перде на очите преминава успешно, като й е поставена нова леща, след което за баба Венета животът започва отново. Със сълзи на очи жената споделя, че първото, което иска да направи, е да се наслади на залеза на слънцето. В младостта си жената е била треньор по гребане.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама