Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13606390 www.bgdnes.bg

Певицата Тони Дачева пред "България Днес": Глобите за палави ученици са добра идея

Трябва да се въведе час по морал, категоричен е Дичо от Д2 

Доли ЛУКАНОВА

"Глобите за недисциплинирани ученици са добра идея! Логично е. Всичко зависи от семейството - както възпиташ детето, така ще се държи в обществото. Определено трябва да се обръща по-голямо внимание вкъщи. Когато няма друг начин, трябва да се налагат санкции, за да се вземат мерки!"

Това сподели пред "България Днес" попфолк певицата Тони Дачева. Темата за наказанията на учениците отново излезе на дневен ред, след като преди дни шефката на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева изпрати до училищните директори писмо, с което иска ограничения на санкциите. Причина за това са многото жалби от родители, както и съдебни дела. На фона на растящото недоволство на преподавателите дойде и искане на просветния синдикат "Образование" за ефективни мерки - да се наказват не децата, а родителите, при това с глоби.

Реклама

"Като слушам и чета разни неща, съм възмутена и аз, но за съжаление, живеем в такова общество и всичко се обърна наопаки", допълва изпълнителката на "Бедни и богати", която е горд родител на 9-годишната Виктория.

Сходно е и мнението на Дичо от Д2. Музикантът смята, че е добре да се спазва йерархията и децата да имат уважение към по-големите.

"По наше време беше друго, сега всичко се обърна. Това родител да вика на учител трябва да бъде изключено. Като го направи един път родителят пред детето, и то се самозабравя", коментира пред вестника певецът.

Дъщерята му Ариел тази година е първи клас. Дичо споделя, че за момента няма проблеми с нея, защото е много добра. За целта вкъщи я държат по-строго и често говорят за моралните ценности.

"И училищното настоятелства трябва да направи крачка, като въведе час по морал, етика и религия. Един път в седмицата ще е достатъчно - да се говорят нормални, човешки неща за взаимоотношенията между хората", предлага рокаджията.

Реклама
Реклама
Реклама