Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13610551 www.bgdnes.bg

Най-горещите дестинации тази зима advertorial icon

Макар все още да не си личи ясно, вече сме в разгара на зимата, а по-топлолюбивите от нас мечтаят за летни температури и плаж. Ако спешно се нуждаете от витамин D и не желаете да чакате още няколко месеца, за да се стоплите, ви предлагаме няколко горещи дестинации, които са особено популярни през зимните месеци.

Бахами

Едно от местата, които никога не остаряват и не излизат от мода, са Бахамите. Със своите над 700 острова това място е сбъдната мечта за всички, които обичат лазурно сините води, дивите джунгли, безкрайните плажове със златист пясък и жаркото слънце. Освен с чудесния карибски климат Бахамите са известни с бляскавите си хотели, апетитната кухня и многото забавления и вълнуващи събития, като например прочутия турнир EPT - един от най-известните покер турнири в света, който преди няколко години беше спечелен от българин.

Със сигурност едно от най-любопитните и любими за туристите места на Бахамите е Пиг бийч - плажът, обитаван от симпатични плуващи прасенца. Най-доброто време за посещение на Бахамите е в месеците между декември и април, когато температурите варират между 20 и 30 градуса с приятен бриз и без валежи.

Бали

Най-известният остров в Индонезия е познат още като Островът на боговете и определено има защо. Това райско кътче съчетава в себе си приказни природни гледки, магически будистки храмове и голямо разнообразие, което го прави подходящо за всеки турист. В Бали можете да се насладите на величествени планини, живописни езера и водопади, вулкани, както и емблематичните за района оризови полета. Островът предлага редица туристически маршрути, както и възможности за сърф, гмуркане, и други активности, които ще вдигнат адреналина ви. Ако искате да се свържете с природата ви препоръчваме да отседнете в Buahan, A Banyan Tree Escape. Изградени изцяло от рециклирана дървесина, 16-те планински вили нямат прозорци, нито врати, което означава, че гостите заспиват в балдахини с изглед към гората.

Коста Рика

Друго горещо място в Централна Америка е Коста Рика. Сгушена между Никарагуа и Панама, тази малка държава изобилства от уникални гледки и биоразнообразие. Коста Рика е известна със своите невероятни национални паркове, където туристите могат да се насладят на някои вълнуващи дейности като речен рафтинг, каньонинг, зиплайнинг и много други. Това е и едно от най-добрите места за любителите на животни, които могат да открият някои интересни диви видове като ара, морски костенурки и симпатични ленивци. Но освен за приключенците, Коста Рика е рай и за туристите, които искат да се насладят на спокойна и зареждаща ваканция сред природата и далеч от шума на мегаполисите. Неслучайно мотото на това красиво място е Pura Vida или "чист живот".

Канарски острови

Ако търсите по-близка дестинация за почивка, Канарските острови са едно от най-предпочитаните места за този вид туризъм в Европа. Макар и да се намира на 100 км от брега на Африка, архипелагът е автономна територия на Испания, което го превръща в дестинация с интересен микс от култури и разнородно население. Тъй като островите са се образували от вулканични изригвания, за тях са характерни суровите каменисти пейзажи. Въпреки това не липсват и красиви национални паркове, невероятни плажове и чудесни възможности за практикуване на водни спортове, заради които хиляди туристи се стичат ежегодно на Канарските острови. Най-големият остров от архипелага Тенерифе е и най-популярен както за авантюристите, така и за любителите на нощния живот, плажовете, виното и прочутите испански мезета тапас. В сравнение с останалите дестинации в списъка, Канарските острови са най-подходящия вариант за по-бюджетна, но също толкова стойностна и вълнуваща почивка.

Реклама
Реклама
Реклама