Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13615311 www.bgdnes.bg

Марта Вачкова пред "България Днес": Трябва да увеличат отстъпката за горивата, не да я махат!

Саня Борисова и Никол Станкулова приветстват по-евтините карти 

Доли ЛУКАНОВА

"Отстъпката от 25 ст. за литър е толкова нелепа, че чак не ми се коментира. Цените на горивата са безобразно високи за мен и е ужасно, че облекчението отпадна. Като цяло отстъпката беше доста ниска и мислех, че трябва да стане още по-голяма, а те махнаха и нея", възмущава се Марта Вачкова пред "България Днес".

Коментарът й е по повод новите мерки, приети от Министерския съвет, свързани с високите цени на горивата у нас. Сред тях са 40% по-евтини карти за градския транспорт за пенсионерите, 70% намаление за картите на учениците и безплатно пътуване за деца до 10 години.

Реклама

"С облекченията в градския транспорт не съм запозната, не знам какви са цените на картите, но предполагам за много хора ще е добре", допълва обичаната актриса.

На подобно мнение е и Саня Борисова. Актрисата, която нашумя с ролята си в сериала "Забранена любов", приветства облекченията за деца и пенсионери, които използват транспорт, за да се придвижват в столицата.

"За много хора тази промяна ще е добре. За съжаление, за мен няма да е изгодна, защото съм активен шофьор. Живея в Драгалевци, където няма нито метро, нито удобни автобуси", коментира пред вестника красавицата.

Остава около седмица до края на януари, а шофьорите все още очакват решение за това каква отстъпка ще получават при зареждане на гориво. Държавната компенсация от 25 ст/л. беше спряна в последния ден на миналата година, а до края на този месец трябва да бъде приета нова отстъпка. Засега официално решение все още няма.

"Това, че в момента не може да се състави правителство и предстоят нови избори, повлиява в много сфери. Надявам се скоро нещата да се нормализират", допълва Борисова.

Никол Станкулова е намерила решение за себе си. Синоптичката е решила скоро да си вземе електрически автомобил, за да избяга от високите цени на горивата у нас.

Реклама

"Минавам по 60-70, понякога и 100 км на ден. Възползвах се от отстъпката, докато я имаше. Сега съм решила да стана по-екоориентирана и да съхранявам природата", споделя пред вестника хубавицата и допълва:

"Колкото до градския транспорт - на фона на тази инфлация всяко облекчение за хората би било полезно. Редно е това облекчение да е първо за децата и пенсионерите. Хора като мен, в работоспособна възраст не трябва да се оплакват, а да се стимулират да работят повече и да разпределят бюджета си правилно."

Реклама
Реклама
Реклама