Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13634454 www.bgdnes.bg

Богдана посечена за 500 бона

Темида прекратява по давност делото срещу семейство, взело парите за хотел на Слънчака

Ще обжалваме и ще се борим докрай! Справедливостта и истината трябва да победят, коментира пред "България Днес" певицата Карадочева

Реклама

Темида посече Богдана Карадочева за половин милион лева! Софийският градски съд прекрати по давност делото, което певицата води срещу семейство за измама с колосалната сума, научи "България Днес" от съдебното решение! Изпълнителката и съпругът й - композиторът Стефан Димитров, твърдят, че са дали парите срещу обещанието да станат съсобственици на хотел "Зефир" в Слънчака, но са били измамени.

За проточилата се години съдебна сага проговори пред вестника и самата Богдана Карадочева. "Това е безобразие! Когато едно дело се отлага в годините, естествено, че ще загуби давност. Извършва се едно непочтено нещо към нас! Чакахме 15 години, а все отлагаха делото с по 8-9 месеца. Сега казват, че е изтекла давността. Ще обжалваме, това не е нормално", сподели певицата, потърсена за коментар.

С присъдата на първата инстанция двамата съпрузи Атанас и Златка Миткови са оправдани изцяло по обвинението, че от месец юли 1999 г. до неустановена дата през 2007 г. в община Несебър и в София са поддържали у пострадалите 8-годишно заблуждение, че ще станат съсобственици на хотел "Зефир" в курорта Слънчев бряг, като, преследвайки имотна облага, са им причинили вреда в особено големи размери - 514 720 лв.

Прокуратурата и частните обвинители в лицето на Карадочева и Димитров оспорват решението на Софийския районен съд. Присъдата веднъж е била потвърдена, но Софийският апелативен съд я отменил и възобновил процеса.

Прокурорът изтъква, че обвинителната теза се подкрепя от показанията на свидетелите, частните разписки и писменото споразумение между двете семейства. Частното обвинение претендира за допуснати нарушения на закона, които са довели до грешно установени факти. Докато едната страна настоява за осъдителна присъда, защитата иска прекратяване на делото заради изтичане на 15-годишната давност.

Реклама

Съдът признава, че няма как да реши делото по същество. Това би могло да се случи само ако подсъдимите изразят изрично желание производството да продължи. Затова съдия Костадинка Костадинова и колегите й отменят оправдателната присъда и прекратяват делото. Решението им може да се обжалва и с това са свързана и увереността на изпълнителката на "Иване, Иване" и семейството й за добър изход.

"Ще се борим докрай! Справедливостта и истината трябва да победят! Вярвам в Бог и в доброто, истината ще победи! Не може бандитите да успяват! Ние се доверихме на тези хора, станахме им кумове в църква. Как спят, не знам", вайка се обичаната естрадна легенда.

Според запознати кумецът й е успял да приватизира хотела към 1999 г. Богдана и Стефан се познавали с него още от 1992 г., носела му се слава на успешен туристически бос, държал хотел под аренда. В него често преспивали и звезди като Васил Найденов, Лили Иванова също ходела на гости. Митков предложил на Карадочева и съпруга й да участват в приватизацията на един от хотелите в курорта и след като хотелът мине към фирмата му, да ги впише като пълноправни съдружници. Те дали всичко необходимо за тръжните документи и участвали с около 300 хил. долара, както се разбрали - поравно. Но така и не се сдобили с хотел.

След редица напразни обещания известното семейство завежда дело в съда за измамата. Оказва се, че след години разтакаване по съдебните зали те няма да получат възмездие. Окончателната дума по случая ще има третата инстанция - Върховният касационен съд.

Нов диск с песни

Нов диск с нови песни подготвя обичаната Богдана Карадочева, загатна самата тя за читателите на вестник "България Днес". Освен това съпругът й Стефан Димитров, който пише музиката за "Сънят на Пилат" по "Майстора и Маргарита", очаква скоро танцовата мистерия да отиде в чужбина. Засега не издават от коя страна идва интересът към балета. Дано сме здрави, за да можем да осъществим плановете си, пожелава си популярното семейство.

Реклама
Реклама
Реклама