Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13645917 www.bgdnes.bg

Спасителят на Сашко от Перник: Издирваме Емил Боев с дронове и водолази

Братът на изчезналия се включва в търсенето из планината, гмуркачи ще проверяват близки езера

"Издирваме Емил Боев с всички възможни средства. Има дрон с термокамера, много доброволци са из планината и заедно с нас го търсят. Водолази са извикани и са в готовност да започнат да се гмуркат из близките езера в околността", разказа за "България Днес" Милко - спасителят на Сашко от Перник, по повод акцията по издирването на изчезналия в събота, на 28 януари, Емил Боев.

Реклама

Милко добави, че пожарната също е включена в издирването, както и голям брой доброволци и други органи на държавата. Издирването е концентрирано в планинския район Илчова, но Емил Боев вече е обявен и за национално издирване.

Младият скейтър е видян за последно от негов приятел в 3 сутринта, чакал го е в колата, но Емил така и не се върнал. Това се случва, след като Емил излиза с няколко приятели да се почерпят по повод празника Сурва в Перник. Това каза за вестника Мартин Боев - брат на изчезналото 25-годишно момче.

"Бях извън София, когато майка ми се обади и ми каза, че няма следа от брат ми вече около 12 часа", разказа Мартин Боев. Тогава се задействат и започва издирването на Емил.

"В момента има множество доброволци, разпределили сме се. Аз лично съм в планината. В града сме оставили един екип, който разнася листовки, и има друг екип, който лепи плакати в селата. Отделно във фейсбук информацията се разпространява. Борим се много хора!", казва Мартин пред вестника. От думите му стана ясно, че полицаите са монтирали термокамера на специален дрон, с който издирват Емил.

Според Мартин брат му Емил нещо се е разстроил, но каква точно е причината за това, той нямал представа. Емил не е отвлечен, по-скоро се е усамотил някъде, смята още той. По думите на брата на изчезналия младеж след веселбата нещо се е случило, но към момента той не знае какво.

"Няма връзки с криминалния контингент. Нормално момче си е, добро момче е. Работи с негова група в скейт паркове. Опитват се да направят в България по-централизирано движение за скейтърите. Да има места, където децата, които ги влече този спорт, да го практикуват. Много страстен скейтър е брат ми. Лее бетон при строежите на такива паркове, прави всичко, за да се получат нещата. Познават го много хора, позитивен е", добавя разтърсеният от случилото се Мартин Боев. Засега няма следи от изчезналия младеж, но издирването продължава.

Реклама

До затварянето на редакционния брой на вестника Емил Боев все още бе е неизвестност, а спасителната акция продължаваше с пълна сила.

Описание

Родителите и братът на Емил Боев молят всеки, който има информация, или да се обади на полицията, или да се свърже с брат му Марин Боев във фейсбук или на телефона, който е дал.

Реклама
Реклама
Реклама