Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13646072 www.bgdnes.bg

Актьорът Асен Блатечки: Малкович е велик, ще го гледам!

Цените на билетите са високи, но това не ме спира, каза БГ звездата

"Джон Малкович е велик! Аз съм негов голям фен! Ще го гледам с огромно удоволствие." Това каза за "България Днес" Асен Блатечки. Популярният актьор е благодарен на съдбата, че точно тези дни, в които киноидолът ще блести на сцената на Народния заедно с литовската звезда още от времето на късния СССР Ингеборга Дапкунайте, самият Блатечки няма представления.

"За мен това ще бъде неповторимо преживяване - и в професионален план, и в човешки, като отдавнашен почитател на Джон Малкович", добавя Блатечки.

Реклама

Популярният актьор уточнява, че никога не е гледал холивудското светило на театрална сцена. "Само на кино, но великият актьор е велик навсякъде", убеден е Асен Блатечки.

Той коментира много лаконично фейсбук изхвърлянето на своя колега - режисьора на филма "Ботев" Максим Генчев, че нямало да покани Малкович в свой филм, защото не знаел български, а и като театрал "не бил нищо особено".

"Всеки има право на мнение. Дори не съм чел какво е написал Максим Генчев. Но това изобщо не променя моето възхищение от този невероятен актьор", поясни Блатечки.

Високата цена на билетите за спектакъла "В самотата на памуковите полета", в която централната роля изпълнява Джон Малкович, "изобщо не ме спира", категоричен е топактьорът.

"Ще дам 400-те лева, защото едва ли скоро ще мога да гледам този колос на живо", сигурен е Асен Блатечки.

Известният актьор не одобрява обаче подобни цени на билетите, защото те блокирали достъпа на хората, които искрено ценят изкуството, но доходите им не им позволяват да му се наслаждават на живо.

Реклама

"400 лева наистина са много висока цена. В Европа може да има такива, но какви са средните заплати у нас, какви там?", смята Блатечки.

Екслюбимият на моделката Диляна Попова съжалява, че още не е имал възможността да посети театъра на Джон Малкович в Чикаго.

"Моят колега Малин Кръстев няколко пъти е бил в този театър. С прекрасни впечатления е, винаги носи от там книги, програми... Познава се добре и с българския актьор Явор Пеянков, който работи с Малкович на тази сцена", довери Чарли от "Стъклен дом".

Реклама
Реклама
Реклама