Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13727321 www.bgdnes.bg

Шефът на актьорите Христо Мутафчиев: На Гинка още й се играеше и живееше!

Десетки актьори и театрали си взеха последно сбогом със звездата

"На Гинка Станчева винаги й се играеше. Живееше й се още. Съжалявам, че ни напусна." Това каза председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който заедно с десетки свои колеги бе дошъл вчера на поклонението на знаменитата актриса.

Голямата българска звезда си отиде от този свят на 90-годишната възраст.

"През далечната 1957 година Гинка Станчева изнесе българското кино извън страната на фестивала в Кан, Франция. Тя е истински пионер в нашата професията. Прослави страната ни", каза Мутафчиев.

Реклама

По думите му Станчева е забравяла за всички болежки, щом стъпи на сцената.

"Гинка бе най-толерантният колега, който съм имала. Винаги ми е помагала. Подаде ми ръка, когато отидох в театъра. Отношение като нейното рядко се среща в гилдията ни за съжаление". Това сподели и Искра Радева.

Сред тези, дошли да си вземат последно сбогом с актрисате, бе и Стефан Мавродиев. Актьорът и театрален режисьор определя Станчева като една от най-ефектните ни актриси. Първата им среща е през 1972 г.

"Имам хиляди спомени с нея. Всички са само хубави. Жалко, че си отиде. България изгуби много със загубата й", добави Мавро, както го наричат близките.

Легендата на българското кино и театър бе изпратена с аплодисменти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама