Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13749550 www.bgdnes.bg

Матей Казийски стана двойник на Пеп Гуардиола

Като две капки вода

Двамата големи в спорта са почти еднакви в лице, имат и подобна дилема

Двама гениални мъже в спорта са почти като близнаци в лицата си!

Наблюдателни любители на футбола и волейбола разкриват множество общи черти в начина, по който изглеждат мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола и посрещачът на "Тренто" Матей Казийски. Случайно или не, българинът и испанецът си приличат най-много на снимките, в които са хванати да изразяват силни емоции. С остригани глави, волево изражение и почти еднакви в скули и очи, приликите между Матей и Пеп е трудно да останат незабелязани.

Гуардиола е доста по-голям от двамата. Роден е на 18 януари 1971 г. и по голямата част от кариерата си като футболист прекарва в родния клуб "Барселона". В треньорския занаят Пеп постига по-големи успехи от тези на терена. Печели два пъти Шампионската лига с "Барса", а след това води успешно "Байерн" и "Манчестър Сити".

Реклама

Матей е роден на 23 септември 1984 г. и е смятан за един от най-талантливите волейболисти в света. Като дете тренира много спортове, сред които футбол, баскетбол, дори стрелба с лък и яздене на кон. Във волейбола на клубно ниво, подобно на Пеп Гуардиола във футбола, и Казийски е спечелил всички възможни награди. Освен това и в характера на двамата двойници има доста сходни черти. Хосеп и Матей са готови на всичко, за да победят на терена, и имат свои железни принципи в живота. Казийски от години не играе за националния отбор на България, след като се почуства предаден от близки. Пеп от своя страна в момента е пред морална дилема. Неговият клуб "Манчестър Сити" е обвинен в множество финансови нарушения от ръководството на английската Висша лига. "Гражданите" веднъж се измъкнаха след подобни обвинения от страна на УЕФА, но сега ситуацията изглежда далеч по-сериозна. Още когато вървеше разследването от европейската футболна централа, Гуардиола заяви, че ако бъдат доказани нередности в управлението, той ще напусне клуба.

"Казах на ръководителите, че ако ме излъжат, на следващия ден ме няма - категоричен е Пеп. - Тръгвам си и вече не са ми приятели." Със сигурност собствениците на "Сити" ще направят всичко възможно да задържат Гуардиола. Подобни усилия полага и нашата волейболна федерация, за да върне Матей в националния отбор. Какво ще решат "близнаците", предстои да разберем.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама