Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13758866 www.bgdnes.bg

Задържат любовник на българка,след като рибар намира трупа й

След близо 10-годишно разследване в Германия

Останките на Наргис изплуваха в канал в Хамбург

След 10 години разследване, стигнало до задънена улица, рибар намира останките на българката Наргис Айдън Салим, която изчезна през март 2013 г. в Хамбург. Нейният бивш любовник е арестуван.

Българката Наргис изчезва безследно на 8 март 2013 г. от квартала "Вилхелмсбург" в Хамбург, където живее. Хора от обкръжението й - нейни роднини и приятели, сигнализират тамошните ченгета, че няма и следа от нея вече дни. Наргис е обявена за изчезнала. Полицейските служители в Хамбург се вдигат на крак и започват да лепят плакати на определените места за изчезналите хора в мегаполиса. Спешно търсят свидетели, които могат да дадат информация за изчезването на жената, но попадат от една задънена улица в друга.

Реклама

Първоначално разследващите предполагат, че Наргис е заминала при семейството си в България. "Оказа се, че от началото на март нейните роднини в България също нямат връзка с нея", казват от полицията в официално изявление в средата на март 2013 г.

Минават месеци, но следа от Наргис няма. Германските ченгета започват да предполагат, че Наргис е отвлечена, даже по-лошо, че е убита. Така разследването преминава към отдел "Убийства". Според следователите има основания да се смята, че жената вече е мъртва. Повод за това им дава информация, която получават от разпитите на близки на Наргис. Тя е имала афера с 5 години по-възрастния от нея турчин Чингис, който е женен и баща на две деца. Няколко месеца преди изчезването на жената двамата се разделят. Инициатор за това е Чингис, докато Наргиз настоява отношенията им да продължат.

Бившият любовник се превръща в основен заподозрян и е задържан от полицията, а в дома му е открит пистолет. Полицията организира мащабно търсене на тялото на изчезналата в природен резерват край Хамбург, в което участват 150 униформени. Резултат обаче няма и издирването в парка е прекратено. Без труп на Чингис на могат да бъдат повдигнати обвинения и бившият любовник е освободен.

През следващите 10 години случаят остава неразкрит, докато чак в началото на тази година се случва пробив. В неделния ден на 15 януари рибар хвърля въдицата си във водите на канала Ернст-Аугуст в Хамбург. Когато я издърпва, на нея има дамски чехъл с останки от кости по него. След това мъжът вади от водата и найлонов плик с още човешки останки. Веднага се обажда на полицията, която отцепва района. Започва претърсване по дъното на канала, което продължава няколко дни. Водолази намират череп, кости и втората обувка.

Това откритие обнадеждава разследващите, че ще могат да задържат тогавашния заподозрян Чингис. От няколко месеца обаче бившата изгора на Наргис не е в Германия. Разследващите научават, че в началото на февруари мъжът планира да лети от Истанбул за Хамбург. На немското летище го чакат полицаи с белезници. В момента 43-годишният Чингис се намира в ареста, където вероятно ще дочака началото на процеса срещу него.

Заключението на съдебните медици дали Наргис е застреляна и после изхвърлена предстои да стане ясно след обстойна аутопсия. Ако се окаже, че е застреляна, криминалистите ще сравнят калибъра с този на пистолета, който притежава Чингис. Разследващите работят и по други версии (виж каре), но към момента Чингис е главният заподозрян.

Реклама

 Версия за сериен убиец

Разследващите на изключват към момента и Наргис да е убита от сериен убиец, който разчленява жертвите. Случаят наподобява този с убита и разчленена през 2017 година проститутка в Хамбург. Части от нейното тяло са открити в различни водоеми, а извършителят остава неразкрит, пише немският "Билд" преди години, когато е открито тялото на проститутката.

 Силвана и Надежда

15-годишните момичета Силвана и Надежда изчезнаха от семейния си дом в Мюнхен в нощта на 24 ноември миналата година. Месец и половина по-късно близначките се прибраха благополучно в дома си, но така и не стана ясно къде са били и въобще какво се е случило с тях.

Реклама
Реклама
Реклама