Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13795614 www.bgdnes.bg

18 мигранти загинаха в тайника на камион край София (Снимки)

18 мигранти, в т.ч. и дете, загинаха в инцидент с камион край село Локорско, Столична община. Тежката машина се намира близо до землището на селото. 

Сигналът в МВР е постъпил около 14.15 часа, за изоставен товарен автомобил в землището на село Локорско и група хора около него. Няма данни за пътен инцидент, съобщават от полицията.

Реклама

 

Градският прокурор на София Илияна Кирилова и заместникът й Иво Илиев и говорителят на СГП Христо Кръстев пътуват към землището на с. Локорско, съобщиха от прокуратурата. Освен тях, на място е и зам. главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов. „Около 18 - 18,30 ч. ще дойдем и ще ви дадем повече информация“, каза той. Край Локорско е и ръководството на СДВР, заедно с директора Калоян Милтенов.

 

По първоначална информация камионът е превозвал незаконно мигранти – общо около 40 души, които били укрити в изграден тайник под превозван дървен материал. Според данните към момента 18 от тях са починали. По първоначални данни дърветата са ги смачкали, а шофьорите са избягали. Не се изключва обаче и бежанците да са се задушили. Възможно е те да са били обгазени от изпаренията.

  

От Спешна помощ са изпратили на място 5 линейки. Там заварили 18 загинали, а други 14 души са закарани във ВМА, „Пирогов" и Окръжна болница. В момента на място се преглеждат още 10 души. По първоначална информация не става дума за катастрофа.

  

Ще се проверява кога бежанците са влезли в страната. Според една от версиите мигрантите са били тук от известно време, а сега е трябвало да пътуват към Западна Европа. Друга хипотеза гласи, че още с идването у нас са се отправили на запад.

Шофьорите се издирват.

 

Очаквайте подробности.

Снимки: Николай Литов

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама