Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13817414 www.bgdnes.bg

Петра, която беше Петър, стана модел

Очаква първите си ангажименти, след като пребори страшни паникатаки 

Доли ЛУКАНОВА

Транссексуалната Петра, която доскоро беше Петър, стана международен модел. Европейска модна агенция харесва необикновената българка и й предлага да стане част от екипа им. До този момент Петра не се е занимавала професионално с мода, но на драго сърце откликва на поканата.

"Много съм щастлива! Вече официално получих данните и визитната си картичка от агенцията за модели", не може да скрие радостта си пред "България Днес" Петра.

Реклама

Както сме ви разказвали в предишни броеве, горнооряховчанката се ражда като мъж, но още от дете започва да се усеща като жена. Цял живот Петър е отритван и тормозен от обществото. Преминава през много трудности, но избира да се бори и да преследва мечтите си. Годините усилен труд се отблагодаряват и Христова лека-полека успява да сбъдне всяко свое желание. Миналата година се подлага на операция за смяна на пола в Гърция. Медиците там отстраняват мъжките й полови органи и й слагат гърди. Въпреки това България отказва да я признае за жена. Петра завършва две висши образования, издава книга и успява да осъди страната ни в Страсбург, за да смени официално документите си и да бъде вписана така, както се усеща.

"Направих революция! Надявам се на едно позитивно начало на новата 2023 година", пожелава си 24-годишната девойка.

Случайно или не, Петра влиза в полезрението на модни агенти, които решават да я поканят в тяхната агенция. След няколко месеца преговори и оправяне на документи Христова вече има собствен профил в международната платформа за модели. В профила на транссексуалната има кратка информация за живота й и няколко снимки. Всеки от света на модата, който търси такъв тип, ще уведоми хората от агенцията. Те от своя страна ще възложат на Петра ангажимент.

"След безбройните паникатаки през изминалата тежка година сега се чувствам свободна, в безопасност и закриляна от зли очи", споделя още Христова.

Четете още

Транссексуалната Петра: За последно гласувам като Петър!

Транссексуалната Петра: За последно гласувам като Петър!

Петър сменя пола, става акушерката Петра

Петър сменя пола, става акушерката Петра

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама