Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13824401 www.bgdnes.bg

Комисар Станев: Проверява се участие на граничари в случая "Локорско"

Проверява се дали има участие на служители от "Гранична полиция" в случая с камиона ковчег, намерен в село Локорско с 18 трупа вътре. Това каза за Би Ти Ви зам. главният секретар на МВР гл. комисар Станимир Станев. 

"Важно е да кажа, че ние заварихме 2000 души по-малко в ГД "Гранична полиция" - тези служители бяха съкратени. Налагаше се да се командироват служители от вътрешността на страната, за да се компенсират липсите. Като съпоставихме данните за изплатените командировъчни и извънредния труд, излиза, че е по-добре да си назначим служители. Ние отдавна сме направили тези стъпки", каза още Станев.

Реклама

Зам. главният секретар на МВР поясни, че "затягат обръча" около каналджиите, но те стават и значително по-изобретателни - ако преди време са ги превозвали с автобуси, сега правят тайници и ги засипват със зърно или с дърва, какъвто е случаят с камиона в с. Локорско.

"Има служители, които бяха отстранени. Други напуснаха сами, преди да приключи проверката на инспектората по случая от Бургас. Има и служители, за които имаме информация, макар и недостатъчна. Тях ги ротираме - изпращаме ги на други гранични пунктове и дирекции", каза още гл. комисар Станев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама