Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13826597 www.bgdnes.bg

20 г. решетки за Васил, убил любимата си Калина

ВКС се смили над безпощаден килър

Обичах я, не исках да я лиша от живот, вайка се пред съдиите столичанинът

Върховният касационен съд се смили над софийския килър Васил Василев. От доживотна присъда магистратите я намаляват на 20 години решетки за бруталното убийство на приятелката му Калина Симова през 2019 г. в столичния кв. "Банишора".

До драмата на 15 януари 2019 г. се стига, след като Калина отказва да покаже на Васил есемес, който е получила преди минути, и той я удушава безмилостно с ръце.

Реклама

Съседите не са чували разправии, няма и подавани сигнали за насилие, уточняват от МВР. Родителите на Калина и Васил също са разпитани и са заявили, че не знаят между тях да е имало проблеми.

Двамата се събират да живеят заедно 4 месеца преди убийството. В началото на декември 2018 г. Калина се дипломира във Висшето училище по застраховане и финанси и започна работа като счетоводител. Красавицата е осиновена от родителите си и е тяхно единствено дете, именно те й оставят жилището, след като заминават за Виена, разказват съседи.

Васил признава пред ченгетата, че във фаталната вечер е злоупотребил с успокоителни и алкохол. Взел да се кълне, че не си спомня какво се е случило. След като убива приятелката си, младежът пише съобщение на баща си, че се е скарал с нея, тя паднала и посиняла. Пише му също, че възнамерява да се самоубие. Бащата, който живее в провинцията, подал сигнала на телефон 112. Същото съобщение Васил изпраща и на своя позната.

Екипите, които отиват на местопрестъплението, заварват желязна врата. Наложило се полицаите да викат колегите си от пожарната, за да разрежат вратата, обясни шефът на СДВР Георги Хаджиев. Когато униформените влизат вътре, откриват в леглото безжизненото тяло на Калина и приятеля й до нея в безпомощно състояние. Васил направил неуспешен опит да се самоубие с въздушен пистолет, но имал само леки наранявания. Откарват душманина в "Пирогов".

Впоследствие аутопсията показва анални разкъсвания и следи по китките на Калина, все едно е била стискана и държана насила. Това кара първите две съдебни инстанции да сметнат, че Васил брутално е изнасилил жертвата си, преди да я задуши. Но не това е мнението на върховните съдии, тъй като не може да бъде доказано дали сексуалният акт, въпреки че е бил груб, е бил насилствен.

Реклама

Васил ще лежи 20 години в Централния софийски затвор и трябва да плати по 250 бона кръвнина на родителите на Калина. Решението е окончателно.

 Заплахи

Заплахи заваляха навремето в профила на убиеца Васил Василев. "И сега по-голям мъж ли стана, като уби невинно момиче?", питат гневни хора в социалните мрежи. "Боклук... В ада да гориш", пожелават му потресени от бруталното убийство. Те настояват за доживотна присъда. "Какви сте такива изроди бе, какви майки са ви раждали? Какви хора сте? Как живеете? Как спите?", питат покрусени потребители във фейсбук.

 Опити за самоубийство

През 2015 година Васил прави опит да се самоубие след раздяла с друга приятелка. Това обаче се случва не в България, а докато той е в Дания. След инцидента има срещи с психолози, но не е приемал лекарства. Въпреки тези наклонности на Васил психиатричните експертизи не намират натрапчиви мисли за самоубийство у килъра. В крайна сметка се оказва, че Васил е в добро психично състояние и най-вероятно тези неуспешни опити да сложи край на живота си са единствено показност, привличане на внимание и опит да намери съчувствие, смятат експерти.

Реклама
Реклама
Реклама