Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13875457 www.bgdnes.bg

Молитви майката на Анита да й стане донор

19-годишното момиче е стабилно и се храни 

Бащата не е подходящ, семейството с трепет очаква изследванията 

Майката на 19-годишната красавица Анита от Асеновград е нейната надежда за живот. В турската клиника започнаха редица изследвания, които да покажат дали родителката е подходяща за донор на черен дроб за дъщеря си.

Момичето страда от изключително рядко генетично заболяване - синдром на Уилсън. При него се натрупва мед в тъканите и това си проличава във вид на неврологични или психиатрични симптоми и заболяване на черния дроб. Трансплантация на стойност 180 000 лева е надеждата за живот на тийнейджърката. Първоначално в сметката й имаше едва 10 000 лева, но след популяризирането на историята цялата сума беше събрана за рекордно кратко време.

Реклама

"Разбра се, че бащата на Анита не е подходящ за донор. Новините ни попариха, защото времето напредва. Майката на Анита веднага беше приета в болницата и е до дъщеря си, а баща й освободен от болничния престой. Експресно са започнали и нейните изследвания. Очакваме резултати и се молим за съвместимост. Изследванията на Анита също продължават. Правили са й ендоскопия, след която тя се е почувствала малко по- добре и е започнала да се храни. Нека всички заедно се молим за нашето момиче. Молим се състоянието й да не се променя, тъй като към момента е стабилно. Благодарим още веднъж на всички за даренията, споделянията, положителните мисли и ангажираността", заявиха близки до семейството на Анита. Парите, които останат след лечението, ще бъдат дарени на други болни деца.

На кадър, публикуван във фейсбук групата за събиране на средства за лечението, се вижда, че видимо момичето изглежда добре и успява да се храни самостоятелно.

"Надявам се колкото бързо дойде, толкова и бързо да си отиде това заболяване. Честно казано, с толкова подкрепа всичко е възможно. Баба ми е всичко за мен. Тя е тази, която ме е отгледала, а сега аз й помагам да отгледаме братчето ми. Доста хора са до мен и ме подкрепят, което значи много за мен", сподели емоционално борбеното момиче, преди да отпътува за турската клиника.

Дано всичко се оправи!

Четете още

Събраха всичките пари! Трансплантация до 10 дни спасява Анита

Събраха всичките пари! Трансплантация до 10 дни спасява Анита

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама