Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13876192 www.bgdnes.bg

Орлин Павлов иска Лили Иванова и Христо Стоичков за гости в “Събота вечер с БНТ”

Четиригодишната му дъщеря е най-голямата му фенка, танцува всеки път, като чуе негова песен

Чувствам се много добре, имам страхотен екип, имам интересни гости и показваме много млади таланти, но и добре познати певци и артисти.

Реклама

Това разказва Орлин Павлов за новото си занимание. Вече почти месец той води развлекателното предаване “Събота вечер с БНТ”, като дойде на мястото на актьора Ники Станоев.

Известният певец попада в студиото на БНТ, след като от телевизията му се обаждат и му предлагат да стане водещ на предаването. А той от своя страна веднага приема, без да се колебае. Само помислил какво време ще му коства.

Павлов признава, че със сигурност иска гостите, които влизат в студиото, да са различни. “Не гледаме на хората като кой колко е известен в момента, търсим интересни гости с интересни истории, с нови проекти и известни бъдещи планове”, обяснява той.

Всички от екипа дават предложения за гостите, но водещият много би искал в студиото му да седнат Лили Иванова, Христо Стоичков, Мария Бакалова, Нина Добрев и други

Много му се иска сред поканените да има и политици. “Бих искал да чуем и да видим една различна гледна точка от политиците - начина им на живот, ако ще има такъв разговор, то бих го насочил към нещо лично, да ги видим в друга светлина”, разказва Павлов.

Иначе въпросите му към гостите на предаването ще се въртят около това каква музика слушат, кога е последният път, когато са ходили на театър, какво мислят за глобалното затопляне, как виждат България след 50 години и т.н.

Реклама

Предаването стартира на 4 февруари, а първите гости на Орлин Павлов бяха Орлин Горанов и продуцентът Андрей Арнаудов.

Тв шоуто “Събота вечер” тръгна през септември 2020 г. с водещ радиожурналиста Димитър Павлов. То смени “Шоуто на Канала”, което дълги години се правеше от Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев.

Павлов много се надява и да събере група “Каффе” в предаването, на която той беше вокалист няколко години. “В момента сме в едни разговори, защото всички сме разпръснати в България и се опитваме да направим един снимачен ден, в който да ги съберем всичките момчета, да изсвирим нещо симпатично, да си поговорим кой накъде е, как му се е случил животът”, разказва певецът.

Впрочем музикантите от групата бяха първите, които представиха България на Евровизия с песента Lorraine.

Това се случва през 2005 г., а конкурсът тогава се провежда в Киев. Групата обаче завършва на 19-о място на полуфинала, което не ѝ позволява да вземе участие в същинската битка за песента победител.

Въпреки това те много се вълнували. “Беше хем много хубаво, хем много гадно, защото тръгнахме с един скандал - спечелихме тукашната Евровизия със скандал и отидохме там хем щастливи, хем нещастни, че сме изпратени по този начин”, спомня си Павлов.

Според него тогава те не са се съобразявали с това какво е модерно в момента в музиката, а са се представили с музиката, която по принцип правят.

Той се шегува, че ако успее да събере групата, ще ги пита: “Абе, момчета, готови ли сте пак да отидете на Евровизия?”

Но извън шегата казва, че ако групата успее да се събере и ако има същата такава химия, както е било преди, защо и да не направят някой общ концерт.

Това не първият път, в който Орлин Павлов става водещ на предаване. През 2010 г. той застава пред камерата на всекидневното шоу “Точно така” по телевизия PRO BG, като дойде на мястото на Светльо Витков.

Вече като музикален изпълнител, актьор и водещ на предаване Павлов признава, че навсякъде намира предизвикателства. “Всичко това за мен е предизвикателство и ми доставя удоволствие, когато сме имали време да го изработим и сме станали по-добри в това, което правим - с всеки следващ епизод, песен или предаване. Отпред може да стои един човек, но зад него винаги има екип, който е изключително важен”, коментира той.

Всъщност по диплома Павлов е актьор. Започва да се занимава с актьорско майсторство още в училище, когато едно момиче - Антония Тотева, влиза в клас и пита дали някой иска да се занимава с театър. Тогава той вдига ръка и след като попада в 22-о училище, влиза в една от театралните паралелки, където се учи за синтетичен актьор - с пеене, танци, балет, актьорско майсторство, пантомима и др. “Всичко това така ме грабна”, казва той и след като изпял една песен и казал монолог, го взели.

След това отива да учи в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и записва специалността синтетични сценични изкуства, където вече получава диплома за завършил актьор.

Родителите му, които са оперни изпълнители, изобщо не са му казвали, че трябва да учи в Консерваторията или че трябва да се занимава с музика. Павлов сам си е изграждал пътя, а те много се зарадвали, че синът им ще се занимава с изкуство, когато започнал актьорското майсторство.

Павлов признава, че в началото се притеснявал, когато излизал на сцена, но отдавна вече е надмогнал това чувство. Казва обаче, че е чувал за негови колеги оперни певци, които на по 40-50 години много трудно излизали на сцената от притеснение.

Орлин Павлов вече има много роли зад гърба си. Участвал е в сериали като “Домашен арест”, “Отплата”, “Пътят на честта” и “Лъжите в нас”. Има и много роли в киното, някои от които са на Павел в “Живи легенди”, Боби в “Нокаут или Всичко, което тя написа”, както и на Виктор в “Завръщане” - първа и втора част.

Когато камерата не работи между дублите, Павлов гледа да не се разсейва много, за да запази енергията и да не излиза от ролята на героя си.

Всички роли, в които е влизал досега, му харесват и според него няма лесна роля. “Някои изглеждат много леки и приятни, но в същото време няма нищо лесно в начина на изработване, труд, неспане, висене и изчакване с часове - има и много тежки снимачни дни”, казва той и добавя, че зад всичко това, което зрителят вижда, стои тежък труд на целия екип.

Трябват време, настройка, репетиции, сближаване и чисто психологически подход към всяка роля, в която влиза, за да може да се превъплъти в образа по най-добрия начин.

Павлов се запознава с Диана, с която имат 4-годишната Елизабет, в БНТ, в предаването на Марта Вачкова “Жените” преди повече от 10 години. Той бил гост, а тя - екип гости. Двамата вече са над 5 години заедно и се грижат за малката Елизабет. 

Миналата година Павлов ѝ посвети песента “На тати любовта”, а кадрите към видеоклипа са все личен архив на семейството им. “Така е по-готино и по-естествено”, казва той. А дъщеричката му все танцува и се радва, като чуе песента. “Тя е най-голямата ми фенка”, шегува се той.

От време на време я водят на концерти на баща ѝ. Така например я завели в зала “България”, когато Павлов пял с Бигбенда на БНР. Тогава тя се качила на сцената и много ѝ харесало там.

В момента Орлин Павлов прави песен с Искрата, като са почти към финала. Освен това подготвя и пролетно или лятно турне.

Реклама
Реклама
Реклама