Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13921364 www.bgdnes.bg

Севда показва размененото бебе

На мама сърцето, пише ромската майка за истинското си дете

Майката на едно от разменените бебета в АГ "Шейново" Севда Михайлова показа за първи път истинското си дете. Тя публикува снимка, придружена с текст: "На мама сърцето".

Видно от кадъра, момиченцето е с тъмна коса и кафяви очи за разлика от русото и синеоко дете, което тя прие като свое за цели пет месеца.

Реклама

След като размяната между двете майки се осъществи преди близо месец в адвокатска кантора и всяка майка получи родния си наследник, Севда от столичния квартал "Орландовци" сподели, че преживява много труден период.

"Нищо не усещах, имах само болка", признава тя за момента, в който прегърнала истинското си бебе. Майката не скри също, че вместо да изпита щастие от това, че се среща с биологичното си дете, изпитва тъга от раздялата с досега отглежданото от нея пеленаче.

"Най-трудният ми момент беше, като се разделяхме. Знам, че тръгва, и беше много гадно чувството", спомня си Севда. Всеки ден се сещала за този момент. Според нея белегът ще остане за цял живот.

Двете майки поддържат комуникация след размяната и постоянно си изпращат снимки една на друга. В последното си интервю Севда сподели, че и двете се разстройват при всяка нова снимка.

Изглежда след шока от преживяното жената от ромската махала се адаптира с новия си живот. Досега тя не беше споделяла нито една снимка на родното си дете.

През месеците, в които се грижеше за чуждото бебе, без да подозира истината, младата жена качи многобройни клипчета в различни социални мрежи. Всичките видеа бяха посветени на това колко обича детето и как е най-ценното за нея света. След размяната те изчезнаха, а тя упорито криеше малката си наследничка.

Реклама

За безпрецедентния случай с разменените деца стана ясно в края на декември, след като една от майките се усъмни, че бебето не е нейно. ДНК тест го доказа. Следва близо месец на уреждане на размяната. От столичната АГ болница "Шейново" вече обясниха, че новородените са били разменени веднага след раждането, още при първото им даване на майките. По случая беше назначена проверка, имаше и наказани.

В началото Севда по-трудно понесе случилото се и дори отрече размяната. "Няма да върна бебето. То си е мое и ще се боря за него. Съсипахте ми здравето. По цели нощи плача, не ям, не спя. Аз съм свикнала с това дете. Защо нито веднъж не видях другата майка пред журналисти. Съсипах си здравето", през сълзи тогава разказа историята си ромката.

В крайна сметка след като ДНК тестовете са категорични, тя се съгласява на размяната. В момента и двете семейства искат обезщетение от болничното заведение от по 300 000 лева. Казусът предстои да се реши в съда, след като болницата реши да не плаща без процес исканите от двете майки общо 600 000 лв. обезщетение. Първи адвокатът на Михайлова заведе дело в СГС. Севда изрично е посочила пред юристи желанието си част от парите директно да отидат за нейната по-голяма дъщеря. В съда вече е искът и на другото семейство, а юристи не се наемат да прогнозират колко време може да продължи съдебната битка.

Четете още

НОВО РАЗВИТИЕ ПО КАЗУСА С РАЗМЕНЕНИТЕ БЕБЕТА. И втората майка поиска 300 бона, внесе иск в съда

НОВО РАЗВИТИЕ ПО КАЗУСА С РАЗМЕНЕНИТЕ БЕБЕТА. И втората майка поиска 300 бона, внесе иск в съда

Адвокат Стойков за скандала в "Шейново": Болницата ще влачи казуса с разменените бебета

Адвокат Стойков за скандала в "Шейново": Болницата ще влачи казуса с разменените бебета

Майките на разменените бебета си пращат снимки
Майките на разменените бебета си пращат снимки

Майките на разменените бебета си пращат снимки

12 бона искат от
семействата на разменените бебета
12 бона искат от
семействата на разменените бебета

12 бона искат от семействата на разменените бебета

Реклама
Реклама
Реклама