Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13925758 www.bgdnes.bg

Издирваният за двойното убийство в клуб "Соло" е сгащен в Узбекистан

Издирваният за двойното убийство в клуб "Соло" през 2019 г. Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, съобщава БНТ.

Миналата сряда Тодоров се опитва да напусне Ташкент, през летището в узбекистанската столица с фалшив паспорт. Точно това му изиграва лоша шега и ченгетата го спипват. След съмнения на властите, че именно това е международно издирваният двоен убиец от "Соло" Узбекистан уведомява нашите ченгета и в неделя окончателно МВР потвърждава самоличността на Илиян Тодоров.

Реклама

През април 2009 г. 22-годишният тогава Тодоров заедно с приятелите си Мария Бурова, Стефан Стойков и естонските граждани Сирет Пук и Расмус Рейтау вървят от ул. “Позитано” към ъгъла на Съдебната палата с бул. “Витоша”. Всички са пили, превъзбудени са и разговарят високо на английски език заради чужденците в компанията. В този момент се разминават с друга младежка група, която преди минути е напуснала клуб “Соло”. В нея е 24-годишният Васил Александров, който празнува рождения си ден заедно с националния вратар по хокей Кирил Въжаров и с Кирил Димитров. При разминаването между двете компании речта на чужд език подразнила Димитров и той се развикал: “Тук се говори на български език, намирате се в България.” Отсреща му отвръщат със закачката: “Защо, субтитри ли ти трябват” Тогава Димитров, който излязъл от заведението със стъклена чаша с уиски в ръка, замахва с нея към Стойков. Между двете компании започва сбиванe. Минута и 33 секунди по-късно Васил Александров и Кирил Въжаров лежат мъртви на ъгъла на Съдебната палата, а Кирил Димитров е тежко ранен. И тримата са прободени с нож в гърба.

Свидетели разкриват пред полицията, че са видели нож в ръката на Тодоров. Потенциалният килър е арестуван и лежи 2 години в ареста. След това е оправдан на първа инстанция и пуснат. През 2011 г. Тодоров бяха и от тогава няма и следа от него. Сега предстои да бъде екстрадиран у нас.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама