Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13930740 www.bgdnes.bg

Патерици крепят отец Иван

Духовникът бавно се възстановява 

Имаме нужда от дърва и пари, казва Божият служител 

"Имаме нужда от дърва и пари в приюта в Якимово. Придвижвам се с патерици. Бавно си възвръщам силите, но вече съм на крака."

Това разказа откровено пред "България Днес" отец Иван, който продължава да се възстановява след двата преживени инсулта около Нова година.

Реклама

Духовникът призна, че положението в приюта му в монтанското село Якимово е много тежко и разчита на дарители, които през годините помагат безкористно. Дядо Иван призовава хората с добри сърца да помогнат с парични средства на приюта в Якимово, за да може благородното дело на духовника да продължи.

На фона на немотията здравословните проблеми на отчето продължават.

"Много ме боли кракът - нито мога да спя, нито да се движа нормално. Опитвам се да не се залежавам, тъй като ще стане още по-лошо, и обикалям лека-полека с патериците. Знам, че трябва да ме прегледа лекар, но като нямам пари, как да отида до София? Нали трябва да сипя гориво на колата, да ангажирам някой да ме закара и да платя на лекаря. Затова засега оставам, ще се мъча, но нямам друг избор", заяви отец Иван, който въпреки изпитанията не губи вяра.

Ако искате да помогнете за делото на духовника, можете да дарите средства по следните сметки:

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица", с. Нови хан, п.код 2110

БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Сметка в евро: IBAN: BG13UNCR70001522104630 BIC: UNCRBGSF

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама