Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13964201 www.bgdnes.bg

Майка и син бедстват под найлон

Милчо спасява Мария от огромен пожар 

Живеят в една стая, цяло село им помага 

Под найлон вместо покрив живеят майка и син във великотърновското село Долна Липница.

Причината за това е огромен пожар, който лумва преди време в дома на 55-годишния Милчо Митков и възрастната му майка Мария. Огънят изгаря по-голямата част от покрива, половината покъщнина, както и зимнината и постройките отстрани.

"Милчо е много добър човек. Няма семейство, но живее заедно със своята майка, тъй като се грижи за нея постоянно. За съжаление ги сполетя ужасна съдба и почти останаха без дом", споделиха пред "България Днес" от кметството в селото.

Реклама

Служителите разкриха, че все още се изясняват причините за пожара, тъй като има няколко версии.

"Милчо успя да изкара майка си навън, докато огънят се разрастваше. Хубавото е, че пожарната реагира много бързо и огнеборците успяха да спасят една част от къщата", споделят от кметството.

Милчо и майка му нямат къде другаде да отседнат затова се налага да живеят в единствената непокътната от пожара стая. Двамата делят едно легло и се молят за хубаво време, тъй като над главите си имат само найлон.

Вълна от съпричастност залива Милчо и Мария след огнения ад. Лошата новина бързо се разпространява из цялото село и жителите на Долна Липница веднага оказват помощ. Първо разчистили останките, но за възстановяването на къщата са необходими строителни материали, които трябва да се закупят.

"Хората в селото се обединиха, за да помогнат. Бързо организираха дарителска кампания, а след като се събере необходимата сума за материалите, няколко мъже безвъзмездно ще помогнат за покрива и възстановяването на останалите стаи", разкриха от кметството.

Жителите на Долна Липница събират и домакински електроуреди, телевизор и всякаква работеща техника, които не се използват, за да ги дарят на бедстващите.

Всеки, който желае да помогне на Милчо и Мария, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN: BG48UBBS80021041919850

BIC: UBBSBGSF

Милчо Петров Митков

Реклама
Реклама
Реклама