Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14037708 www.bgdnes.bg

65 кг риба тон улови Иван

Българинът хваща големия екземпляр във водите на Индийския океан 

Огромна риба тон улови българин на хиляди километри от родината!

Хасковлията Иван Ангелов успява да закачи на въдицата си 65-килограмов екземпляр, чиято дължина е сравнима с височината на изправен възрастен човек. Битката между човек и риба продължава няколко часа, но накрая въдичарят успява да вземе надмощие.

На въдицата се закача жълтоперест тон, като видът се води почти застрашен от изчезване с намаляваща популация. Гигантът е уловен на слайдер - вид риболов, при който плувката е подвижна.

Реклама

"Изживяването е невероятно да уловиш тази огромна туна", споделя емоциите си Ангелов, който е част от фен клуб "Екзекуторс - ЦСКА".

За да сбъдне мечтания улов, Иван отпътува за югозападната част на Азия. Позиционира се в арабската държава Оман, като в продължение на дни всяка сутрин влиза с лодка в Индийския окен в търсене на перфектния екземпляр. Търпението му е възнаградено и накрая успява да закачи голямата риба тон. Ангелов е страстен любител на морския риболов и това е един от най-впечатляващите му успехи с въдица.

Максималната дължина на жълтоперестата риба тона е 2,4 метра, но повечето екземпляри са около метър и половина. Продължителността на живота им е между 5 и 9 години.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама