Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14052196 www.bgdnes.bg

Почина най-тежката българка. 300-килограмовата Христина издъхна на 33 г.

Почина най-тежката българка!

300-килограмовата Христина от Дупница издъхна тази сутрин, сподели с мъка в сърцето пред "България Днес" нейната майка Цветанка Секулова.

Момичето имаше шанс за нормален живот, след като анонимен дарител осигури пари за операция в Турция, но не дочака спасителната интервенция.

Реклама

Христина преживява силен стрес преди десетина години. Отива на гости на своя приятелка, която пред нея пребива болния си мъж с колан. След случилото се младата момичето изпада в шок. Прибира се при родителите си безмълвна. Оказва се, че от силния стрес Хриси е получила биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цял живот и се характеризира със силни промени на настроението. Така Секулова започва да пие лекарства. От тях психическото й състояние се подобрява, но физическото се влошава.

Христина започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не позволява на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крака и поради тази причина е обречена да си стои у дома. Не може да излезе сама от стаята си, камо ли от къщата. Заради теглото си Христина трябва да се лиши и от образование, и от работа.

Повече подробности може да прочетете утре в хартиеното издание на вестник "България Днес".

Редакцията изказва съболезнования на близките и приятелите на Христина!

Четете още

Анонимен дарител спасява най-тежката българка

Анонимен дарител спасява най-тежката българка

Най-тежката българка Христина:  Мечтая през новата година да проходя!

Най-тежката българка Христина: Мечтая през новата година да проходя!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама