Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14192684 www.bgdnes.bg

Психолог и адвокат за гаврата на Емили с тротинетката и компания: Далеч сме от цивилизовано общество

Клипът, в който се унизява момче със специални потребности, минава всякакви граници на допустимото. Около това мнение се обединиха клиничният психолог д-р Велислава Донкина и Димитър Киров, който е адвокат на унизеното момче и на неговото семейство, пише в-к „24 часа“.

Поех безвъзмездно случая, защото считам, че не е морално да получавам хонорар от това семейство. Когато за пръв път видях видеото, почувствах гняв и омерзение. Не може човек да е безучастен. Трудно ми е да опиша това, което видях – то минава всякакви граници“, каза адвокат Димитър Киров пред бТВ.

Реклама

Съгласна съм, че клипът минава всички граници на допустимото. Това, което говори през последните месеци, вече се случва. Регресът, разпадът, деструкцията в обществото, за които не рядко става дума напоследък, е факт. Всички участници в този клип, без момчето, показват колко е трудно и страшно времето в което живеем“, коментира случая и психологът д-р Велислава Донкина.

Припомняме, че клип, показващ гавра с момче със специални потребности, беше разпространен в социалните мрежи. Той възмути цялото ни общество, а участниците във видеото - Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, бяха задържани с обвинение за хулиганство. Грози ги грози пет години затвор.

Адвокат Димитър Киров и д-р Велислава Донкина коментираха, че далеч не сме цивилизовано общество. Адвокатът вече се е срещал два пъти със семейството на момчето. Според него те са смазани, а момчето със специални потребности не е успяло да се противопостави. „Тезата, че жертвата е участник, няма почва в този случай. Според момчето всички хора са добри и то не е оценило, че е използван“, каза още адвокатът.

Когато говорим за хора, които са зависими от други и имат някакви потребности, това „доброволно“ е вид злоупотреба. Тези хора са много чувствителни и раними. Обществото трябва да ги пази, а не да се възползва от тях“, допълни още д-р Донкина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама