Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14304140 www.bgdnes.bg

Десницата на свети Георги цери от рак! Вижте вълнуващата изповед на една спасена българка (СНИМКИ)

Тумор от седем сантиметра се беше стопил като восък от слънце, казва отец Георги, съпруг на спасената жена

Ракът е в много напреднал стадий. Туморът е голям седем сантиметра и не може да се оперира... Жестоката диагноза Симеонка Маркова чува от лекарите, които през миналата година откриват, че страда от тежко онкологично заболяване.

Реклама

"Бях много уплашена. Само като се сетя през какво преминах... Тази болест е много страшна..." С тези думи 50-годишната Симеонка от софийското село Горни Лозен започва покъртителната си изповед пред "България Днес" за своята битка с рака. И за чудото, с която е дарена от докосването до чудодейните мощи на свети Георги, пазени в неговата десница. Всъщност името Георги се преплита на няколко различни места в тази история за изцеление свише. Съпругът на Симеонка е отец Георги, който служи в храма в Горни Лозен. Свещеникът пръв се заема да измоли за жена си избавление от болестта.

"Събрах мои събратя, които, за радост, откликнаха, и направихме маслосвет за Симеонка - разказва отец Георги. - След тайнството разговаряхме и от дума на дума дядо Никонор беше, който е игумен на Църногорския манастир, ми разказа за частицата от чудодейните мощи на свети Георги в гръцкия град Нигрита. Още на другия ден отпътувахме за святото място за да изпросим изцеление. Много топло ни посрещна предстоятелят на храма, който също се казва Георги. Направихме молебен пред мощите на свети Георги и се помолихме всички заедно за изцеление на моята презвитера. След като се прибрахме живи и здрави от Нигрита, отидохме за пореден път да направим изследвания на ядрено-магнитен резонанс. Резултатите показваха истинско медицинско чудо! Туморното образувание, което в началото беше цели седем сантиметра, вече беше само 0,4 мм. Стопило се беше като восък от слънце. След това чудо си поставих за цел, ако мога да помогна за тези мощи на свети Георги да дойдат и в България. Мечтата ми е колкото се може повече хора да се докоснат до тях и ако е рекъл Господ, да получат изцеление."

За Симеонка изпитанията продължават и след прибирането от Нигрита.

"След като вече бях направила 23 лъчетерапии и получих помощта от свети Георги, операцията стана възможна - разказва жената. - Хирургическата интервенция беше извършена на 5 януари, когато е православният празник Водици. Цели осем часа е продължила операцията, но всичко мина добре. Явно Бог много ме обича... След операцията имаше някои усложнения, но и през тях преминах благодарение на мощите на свети Георги. Отидох втори път в Нигрита покрай организацията за пристигането на неговата десница в България. Изследванията, които ми бяха направени, след като се прибрах в София, пак бяха много добри за учудване на лекарите. Вярвам в пълното изцеление и се моля още много хора в нашата страна да получат благодат от мощите на свети Георги, които скоро ще бъдат тук.

София посреща светите мощи

Десницата на свети Георги от Нигрита, в която се съхранява частица от неговите мощи, пристига в София в сряда, 26 април.

Изготвена е програма на поклоненията:

Храм "Св. София" - на 26 и 27 април.

Храм "Св. Атанасий", с. Горни Лозен - на 28 и 29 април.

Църногорски манастир, с. Гигинци - от 1 до 4 май.

Храм "Св. Петка", гр. Брезник - от 4 до 5 май.

Храм "Св. Георги", гр. Перник - от 5 до 7 май.

Реклама

Четете още

Образ на Иисус се яви в картина на Преподобна Стойна

Образ на Иисус се яви в картина на Преподобна Стойна

Чудото от Батак - оцелелите икони

Чудото от Батак - оцелелите икони

Реклама
Реклама
Реклама