Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14392538 www.bgdnes.bg

Сексуален маниак пред Темида за опити за блудство

Първо онанира на публични места, после опипва жени на улицата

Сега ще те изнасиля, казва на една от жертвите си Любомир

27-годишният сексманиак Любомир, който през септември миналата година бе щракнат от охранителна камера да мастурбира в бургаския квартал "Възраждане" до детска градина "Златно ключе" (виж каре), вчера бе изправен пред Районния съд в Бургас, но по обвинения в блудство. Любомир е обвинен в два опита за изнасилване, става ясно от съобщение на Районната прокуратура в Бургас.

Само в рамките на няколко месеца мъжът напада и опитва да насили сексуално две момичета в Бургас, твърди прокуратурата. Щипе ги по краката и ги заплашва, че ще ги изнасили.

Реклама

Първият случай е от 14 август 2022 г. Тогава, на ул. "Патриарх Евтимий" Любомир започва да дърпа момиче и да я прегръща. Сексуалният хищник попада на сама девойка на улицата, докато се разхожда. Уплашеното момиче се опитва да се съпротивлява, но не успява да се отскубне от нападателя и Любомир я ударил с юмрук в лицето, за да миряса и да не се дърпа, сочи обвинението срещу него. Но борбата между двамата продължава, докато накрая жертвата все пак успява да избяга и благодарение на инстинкта й за оцеляване до изнасилване не се стига, пише в обвинителния акт.

Момичето подава сигнал до полицията, но нищо не се случва и потенциалният изнасилвач се измъква безнаказано поне до този момент.

Второто нападение е идентично и се случва само преди дни. На 20 април, докато 27-годишният мъж се разхожда по ул. "Св. Климент Охридски" в квартал "Възраждане", отново забелязва млада жена, която веднага възбужда сетивата на Любомир. Той се приближава незабелязано до нея, издебна я в гръб, хваща я за кръста и я стиска за дупето. Единствената разлика с този случай и с предходния е, че този път физическото насилие е придружено с притеснителни думи.

"Сега ще те изнасиля!", прошепва Любомир в ухото на поредната си жертва, цитиран от разследващите. И този път мъжът използва сила и опипва момичето по цялото тяло, но то успява да се изплъзне от лапите на нападателя си и побягва с колкото сила има. На следващия ден подава сигнал към полицията, която най-накрая арестува Любомир и го заключва. Не е ясно дали Любомир страда от някакво психично заболяване. Това предстои да се изясни, след като съдът назначи няколко съдебно-психиатрични експертизи на обвиняемия. Тъй като става дума за особено травмиращи за жертвите случаи, мярката за неотклонение се гледаше при закрити врата. Обвинителният акт срещу него е изготвен и предстои съдията в Районния съд в Бургас да определи дата за делото.

"И двете обвинения са за блудствени действия в условията на съвкупност. Любомир е привлечен за престъпления от Наказателния кодекс, за които е предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от две до осем години", каза районният прокурор Вероника Николова.

Съдът в Бургас наложи най-тежката мярка за неотклонение на мъжа - "задържане под стража", защото всички доказателства и показания на жертвите му сочат именно към него. Настоящата съдебна инстанция счете, че е налице и реалната опасност Любомир да се укрие, ако не бъде пратен за постоянно в ареста.

Реклама

 Общодържавно издирване

Любомир е обявен за общодържавно издирване и по друго досъдебно производство, което показва, че мъжът с натрапчиви мисли е личност с висока обществена опасност.

В края на септември 2022 г. се появиха брутални кадри как 27-годишният бургазлия се задоволява около колоните на жилищен блок, непосредствено до детска градина. Тогава Любомир С. обикаляше колите и ги драскаше с ключ, рисувайки полови органи и пишейки нецензурни думи по боята им.

Четете още

Погнат за блудство остава в ареста

Погнат за блудство остава в ареста

Педофил, блудствал с дете, се изправя пред съда
Педофил, блудствал с дете, се изправя пред съда

Педофил, блудствал с дете, се изправя пред съда

Реклама
Реклама
Реклама