Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14453937 www.bgdnes.bg

Погребаха под дъжда Ани-Мария и Явор

Стотици изпратиха загиналите на бул. "Сливница" 

Драконовски мерки срещу пияни и дрогирани поискаха близки на прегазени по пътищата 

Стотици роднини и приятели изпратиха в последния им път Ани-Мария и Явор. Двамата бяха блъснати и убити на столичния бул. "Сливница" от 18-годишен шофьор с книжка от три месеца, който е карал с двойно повече от разрешената скорост - над 100 км/ч.

Реклама

Двата ковчега бяха донесени с обща катафалка под проливния неделен дъжд и по същия начин откарани към църквата, а опечалените почти не отронваха дума.

Половин час по-късно пред парламента започна национален протест срещу войната по пътищата, като демонстрантите блокираха и движението по Орлов мост.

Родители, загубили децата си в инциденти на пътя, разказаха трагедията си пред множеството, а историите предизвикваха емоции на мъка и гняв.

Носещи снимки на жертвите и плакати срещу безумията по пътищата, те разказваха как са загубили децата си и какво става след това с виновните за смъртта им.

Баба, чийто внук е загинал в катастрофа край Лясковец, сподели пред множеството, че шофьорът, убил момчето, продължава да кара кола и дори преди 20 дни е получил за ден 3-и акт. Водачът натрупал 87 наказания преди катастрофата, а на първа инстанция получил 3 г. условно.

Майка, загубила сина си, разказа че момчето й е било помляно от пиян и дрогиран шофьор.

Четете още

Свидетел на катастрофа с две жертви: Шофьорът беше неадекватен!

Свидетел на катастрофа с две жертви: Шофьорът беше неадекватен!

Вижте колата, с която 18-годишен уби двама пешеходци в София

Вижте колата, с която 18-годишен уби двама пешеходци в София

Реклама
Реклама
Реклама