Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14458188 www.bgdnes.bg

Иван Гешев скъса оставката си в ефир, иска тази на Сарафов!

Иван Гешев скъса оставката си по време на изявление пред медиите.

"Работил съм само и единствено за България. За нейната сила и сигурност. Бях поканен до 10 часа да си подам оставката. Беше споменато моето семейство", това заяви главният прокурор Иван Гешев в първото си изявление след поискана му оставка.

Шестима членове на Прокурорската колегия предложиха предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор. Кадровиците предлагат освобождаването да е заради тежко нарушение на служебните задължения. Според тях Гешев е уронил престижа на съдебната власт като е наредил мистичният израелски контратерорист да се включи в разследването на атентата.

Реклама

Предложението е подписано от Георги Кузманов, Огнян Дамянов (прокурорска колегия), Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Светлана Бошнакова (квота на Народното събрание).

                                                                                          Главният прокурор обяви, че е помолил заместникът му Борислав Сарафов да си подаде оставката до края  на деня заради "предателство срещу прокуратурата и българите, а ако не го направи, ще внесе предложение във Висшия съдебен съвет за неговото отстраняване.         

Гешев каза също, че наблюдаващият прокурор по "Барселонагейт" му звъннал и казал за натиск да приключи делото. Главният прокурор възразил, че поне до септември заради различни процесуани причини това не може да се случи.                                                                                                                                                                                                

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама