Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14479225 www.bgdnes.bg

Иво вози с линейки абитуриенти в нужда

Напълно безплатно 

Специализираните автомобили са оборудвани, вървят с двама придружители 

Доли ЛУКАНОВА

Собственик на линейки предлага да вози напълно безплатно абитуриенти със специални потребности! Трогателният жест идва от казанлъчанина Иво Иванов. Специализираният медицински автомобил е напълно оборудван с нужната апаратура, носилки и столове. От превоза може да се възползват младежи, които са в невъзможност да се придвижват свободно, имат физически увреждания или страдат от болести, които утежняват положението им.

"Идеята е на мои колеги от Пловдив и Варна. Тримата движим каузата и сме готови да предложим превоз. Мястото, откъдето е абитуриентът, е без значение. Където и да е в България, може да реагираме", категоричен е добродетелят пред "България Днес".

Реклама

Измежду многото неща, с които Иво се занимава, са именно двете линейки, с които през годината превозва пациенти при нужда. За предстоящите балове мъжът е решил да предостави услугите и на двата автомобила безплатно за младежи, които могат да излязат извън дома си единствено с помощта на придружител или с количка. Прави го, за да имат тези абитуриенти своята приказна вечер. И да отидат на бала.

"Всеки заслужава да отиде на бала си. В линейките ще има двама човека. Един шофьор и един придружител, който да окаже помощ при нужда", разяснява Иванов.

Мотото на човека е, че доброто се прави тихо и за него не е необходимо да се разказва. Това е първата кауза за абитуриенти, но зад гърба си Иво има още добри дела. Тях пази в тайна, защото не му е удобно и не смята за нужно да афишира доблестните постъпки.

"Щастието обича тишината, но тази кампания без гласност няма как да се осъществи. До момента има отправено само едно запитване, но оставаме на разположение до последно, за да бъдем в полза на тези младежи", допълва Иванов.

До 25 май, докогато траят баловете, Иво Иванов и неговият екип са готови да се отзоват на всяко повикване от страна на абитуриент със специални потребности или на неговите близки, за да направят възможно присъствието му на бала. Телефонът на добродетеля е 0895 82 11 61.

Четете още

Поканите за бала стават все по-нестандартни и смели:  Класната каза "Да"

Поканите за бала стават все по-нестандартни и смели: Класната каза "Да"

Абитуриенти 2023: Малко над 2 бона гълта балът

Абитуриенти 2023: Малко над 2 бона гълта балът

Реклама
Реклама
Реклама