Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14575224 www.bgdnes.bg

Мутресите също ги убиват (ОБЗОР)

Жените на родните мафиоти се оказват под прицел

Поръчковите килъри стрелят без пощада, някои от красавиците до мутрите оцеляват, други нямат този късмет

Сравнително рядко, но се случва. Мутреси отнасят куршуми, предназначени за техните мъже. Някои от жените на маститите ъндърграунд босове оцеляват, други нямат този късмет и напускат този свят твърде рано. Само преди дни подобно безскрупулно убийство разтърси както Южна Африка, така и България.

Реклама

Ексвисаджията Красимир Каменов-Къро бе ликвидиран в дома му в тузарския квартал "Константия" в Кейптаун, Република Южна Африка. Миналият четвъртък наемници нахлуват в къщата на Къро. По неофициална информация са облечени в униформи на ДЕА - американското звено за борба с наркотиците. Връзват Къро, съпругата му Гергана, охранителя му Деан Генов и детегледачката им и ги правят на решето с по един контролен изстрел в главите. Разследващите тепърва ще нищят мотивите и ще търсят поръчителите и изпълнителите на безскрупулната мокра поръчка.

Това е последното покушение, при което е убита жената на набелязания мафиот, но със сигурност не е първото.

През 2018 г. показно ликвидират мастит шеф на казина и раняват 22-годишната му изгора. Убитият е бизнесменът Коста Николов-Миджурина, който е собственик на близо 15 игрални зали на територията на Слънчев бряг, Несебър, Бургас и няколко в Нова Загора. 54-годишният мъж е застрелян в луксозен автомобил, а 22-годишната му приятелка Симона е ранена.

Нападателите откриват огън от движещ се автомобил по возилото на Миджурина. След канонадата от изстрели маститият бизнесмен издъхва на място. Младата жена е с огнестрелна рана в лявото слепоочие и е откарана в критично състояние в болницата в Бургас. На мястото на покушението са намерени множество гилзи от огнестрелно оръжие, а нападателите така и не са открити. Младата жена оцелява, но следите й се загубват.

През 2009 г. прострелват съпругата и 11-годишния син на Ивайло Паунов-Джованито, когото го свързват с банда за автокражби в Испания. Това се случва през декември във вилната зона "Свети Никола" край Варна. Тогава очевидци съобщават, че пред дома им има простреляни и кървящи хора. Двама нападатели с тъмни дрехи открили огън в движение по колата на жертвите, след което дали газ и се омели. Според полицаите покушението е срещу самия Джованито, но на мушката на килърите попадат жена му и детето му, тъй като в този даден момент те използвали неговата кола.

Жената и момчето са откарани незабавно в МБАЛ "Св. Анна", където лекарите успяват да ги спасят. Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, 11-годишният й син също е ранен в бедрото и седалището.

Реклама

Джованито е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. На следващата година по негово искане Варненският районен съд сменя фамилията му от Иванов на Паунов. Бандитът е известен и с това, че на два пъти сменя имената си. Заради това той е наричан Джованито Стоте имена. Няколко години преди опита за покушение срещу Джованито има и друг, при който отново има ранена жена - негова половинка по онова време. В началото на 2005 г. килър го прострелва в собственото му заведение "Сохо" в центъра на града. Заедно с него е ранена и бившата манекенка - Мис Варна за 2003 г. Михаела Мирчева. След като бе изписан от болница, Джованито изчезна, но се върна след една година.

През 2001 г. смятаният за наркобос номер 3 в страната Леонид Фотев, по прякор Льонята Джуджето, и жена му Албена Станкова са убити брутално в столицата в нощта на 16 срещу 17 септември.

Манекенката Албена и Льоната са открити в локви кръв и с прерязани гърла в дома им в софийския квартал "Красна поляна". Тогава мутресата Албена е едва на 26 години.

Според полицаи наркодилърът се нанася в неугледната панелка в началото на 2001 г., за да отглежда на спокойствие бебето си, което Льоната оставя полусирак едва на шест месеца. Льоната винаги се придвижва с няколко лични охранители. Но този път килърите се внедряват в обкръжението на Льоната и го ликвидират заедно с жена му, докато са им на гости. Хората на Джуджето, сред които са убитият по-късно Антон Милтенов-Клюна и Димитър Вучев-Демби, отмъщават на душманите на главатаря си. Като в мафиотска кримка двамата настигат убийците Петър Петров-Кюстендилеца и Христо Стефанов. Между четиримата започва престрелка, но килърите успяват да избягат. По-късно полицията потвърждава, че именно Кюстендилеца е резнал гърлата на Джуджето и на Албена.

Льонята Джуджето е сочен за наркобос номер 3 в страната към този момент. Регистриран е многократно за най-различни престъпления и има няколко присъди зад гърба си - за грабеж, за кражби и за изнасилване. Категорично е установено, че се занимава с търговия на дрога. Наричат го балансьор между ВИС и СИК в София. След неговото ликвидиране между двете групировки започва война.

Според полицейски източници 40-годишният вече ликвидиран ъндърграунд герой е в тройката на най-мощните разпространители на наркотици на национално ниво. Той е обект на полицията и правосъдието още от зората на демокрацията, но въпреки многобройните му присъди престъпната му дейност никога не е спирала. Гравитира около групировката ВИС, но няма общи фирми с нейни представители.

 Самоковеца и Цеци Красимирова

През 2003 г. кумецът на Васил Илиев Косьо Самоковеца е убит показно с куршум в главата на амстердамския площад "Дам". Екзекуцията е пред магазин за бижута, от който Самоковеца таман излиза с любимата си Цеци Красимирова.

Куршумът излиза от главата на висаджията и се забива в слепоочието на красавицата. Цеци изпада в кома и е с опасност за живота известно време, но преодолява трапа и оцелява. След всичките тези години, когато е в Амстердам, винаги отива на площад "Дам", където бе ликвидиран любимият й.

Четете още

Вижте къщата, където е убит Къро!

Вижте къщата, където е убит Къро!

Къро убит като Бай Миле

Къро убит като Бай Миле

Реклама
Реклама
Реклама