Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14628683 www.bgdnes.bg

Нов живот за дядо Георги с цветята

Дарители събират пари за операция само за ден 

Сърцатият пенсионер има тежка съдба, но се раздава за околните 

Доли ЛУКАНОВА

Шанс за нов живот получава изстрадалият дядо Георги от София, научи "България Днес". Върху 72-годишния мъж се изля вълна от съпричастност и добри хора успяха да съберат малко над 4000 лв. за животоспасяващата операция, от която човекът се нуждае.

"Дядо Георги бе опериран успешно! Усмихва се и е щастлив, че ще живее нормален живот", споделят от благотворителната организация "Гората.бг".

Реклама

Белобрадият старец има тежка съдба, която го оставя на улицата и го принуждава да проси всеки ден в центъра на столицата. Въпреки това сърцето му остава голямо и мъжът винаги е готов да подаде ръка. Често със събраните пари купува цветя от други бедни баби и дядовци и ги подарява на минаващите покрай него жени. Така минават дните на дядо Георги до средата на месец май. Тогава, една вечер, вероятно при по-рязко завъртане, левият крак на добрия старец изтръпва, след което се появява страшна болка, от която човекът не може да помръдне крайника си повече. Вика Бърза помощ. Лекарите пристигат на място, поставят му две инжекции и си тръгват. Болката е временно облекчена, но след това се връща и продължава с дни.

За щастие, младо момиче, което почти всеки ден минава покрай просяка, вижда, че не се чувства добре.

"Младата жена е намерила приятелка в "Пирогов", проверила как може да го прегледат, понеже е без здравни осигуровки, трябвало да мине през спешен кабинет. Говорила с него, обяснила, той иска да е добре, отишъл. Лекарите са го прегледали, направили са му рентгенова снимка и му казват тежката диагноза: закрита фрактура на шийката на тазобедрената кост", споделят още от организацията.

Спасението за дядо Георги е единствено операция, която надхвърля 2000 лв. Човекът я отказва, защото няма такива средства. Младото момиче разбира ситуацията и се свързва с "Гората.бг". След като оповестяват случая, само за ден са събрани малко над 4000 лв., които покриват здравните осигуровки на мъжа, операцията и рехабилитацията след това.

На 2 юни дядо Георги е опериран успешно. Съвсем скоро предстои да отиде в рехабилитационен център в Перник, където да се закрепи и да продължи напред в добро здраве.

Реклама
Реклама
Реклама