Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14674361 www.bgdnes.bg

НЕОЧАКВАНО! Княгиня Калина стана гмуркач

Обожавам експедициите и риска, казва наследницата на Симеон

Изкара си тапия, приеха я в "Клуб на изследователите" в Ню Йорк

Българската княгиня Калина взе сертификат за отличен гмуркач и влезе в "Клуб на изследователите" в Ню Йорк, стана ясно след галавечерята, на която присъстваха тя и нейният съпруг Китин Муньос.

Клубът е основан през 1904 г. и оттогава е сборен пункт за срещи на изследователи и учени от цял свят. Муньос членува в него от 1997 г. и именно той пали нашата княгиня за експедиции, в които има риск, но и истинско наслаждение.

Реклама

"Калина е първата княгиня, която членува в клуба. Останалите членове са лидери в полярните изследвания, гмуркането, космическите изследвания, археологията, зоологията, физиката, океанографията, астрономията, екологията, геологията, палеонтологията, природозащитен алпинизъм и пещерно дело и т.н.", казва Китин. Той е запленен от авантюристичния дух на жена си, която е "по мъж от много мъже, които познава" по думите му. "Тя може да издържи по-дълъг преход от мен. Наскоро се поряза и се притесни не от собствената си кръв, а за това да не притесни мен. И Калина като мен харесва поговорката, че където и да отиде тялото, смъртта го следва по петите. Истина е", казва Китин за авантюристичния дух на жена си. Съвсем скоро към експедициите на двамата ще се присъедини и синът им Симеон Хасан.

"Моето племе е семейството ми. И съм до него. Според мен детето, израснало с майка си и баща си, е силно. Ние му даваме знание за корените и крила с обучението в радост", казва Китин, който постоянно предупреждава сина си да е внимателен към себе си и околните.

На галавечерята на клуба, на която присъствали Калина и Китин, княгинята била облечена в народна носия. "Това представя България по най-добрия начин. Хората обичат да им разказваме за родината на Калина", вдъхновява се Китин. Самият той пък бил облечен с униформата на испанските зелени барети, в които започва да служи веднага щом навлиза в зряла възраст.

Четете още

Княгиня Калина стана кукер

Княгиня Калина стана кукер

Княгиня Калина се връща завинаги

Княгиня Калина се връща завинаги

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама