Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14756639 www.bgdnes.bg

Емилия Белчева, здравен консултант: Ботоксът може да докара депресия

Захар, млечни храни, бяло брашно и сол сриват имунитета

Коя е тя

Емилия Белчева е експерт по красота и здраве. Тя е единственият за България международен лектор и треньор по фейсбилдинг. Създател и обучаващ треньор по SEMMA. Методиката й за дишане е вписана в "Рекордите на Гинес". Преди дни издаде новата си книга - "Господар на тялото и емоциите си".

- Емилия, променили сте животите на много хора. Кое ви мотивира да се борите наравно с всеки клиент?

Реклама

- Вярвам, че всеки заслужава да бъде здрав и щастлив, да види децата и внуците си, да тича и да се смее с тях. Преди всичко вярвам, че здравето е въпрос на личен избор. Щом са ме потърсили, то вече са избрали да бъдат здрави.

- Какви храни да ядем, за да засилим имунитета си?

- По-лесно ми е да отговоря какво да "не" ядем. Има няколко основни храни, които сриват имунитета. Това са захар, млечни продукти, бяло брашно и бяла сол. Всичко останало ни помага, освен ако няма някаква индивидуално непоносимост.

- Много хора мислят, че когато приемат мазнини, напълняват? Какво е вашето мнение?

- Мазнините в храната ни дават дълготрайна енергия. Ако не ядем мазнина (ядки, авокадо, мазнина от месо, различни видове олиа и масла), тялото изпада в дефицит на енергия. Започва глад за сладко, кафе или енергийни напитки. Проблемът не е в мазнините, а най-често в дехидратация и в неработещ коректно панкреас. Именно той произвежда ензимите, които усвояват мазнините и мастноразтворимите витамини - витамин А, D, E и други. Ако ние сме в дехидратация, панкреасът не може да произведе инсулин, ензими за усвояване на мазнини, протеини и нишестета.

- Представяте техника, която е против естетичната медицина. Ще дойде ли момент, в който всяка дама ще прави фейсбилдинг и няма да се подлага на поставяне на филъри, ботокс и т.н.?

- Не съм против естетичната медицина. Тя е помогнала на много наранени през Втората световна война, както и на много деца или пострадали хора по един или друг начин да водят нормален живот. Против съм да се използва при поява на бръчки, асиметрия и стареене на кожата. Когато сложим ботокс, блокираме даден мускул и не можем да изпитваме емоцията, която той изразява. Оттам се влиза в депресия, паникатаки, постоянно недоволство, емоционален глад за внимание, храна, сладко, цигари, кафе, шопинг и много други зависимости. Когато имаме филър, не трябва да правим масажи, тренировки, парна баня и всичко, което насища с кръв мястото, където той е поставен. Това води до допълнително състаряване на тази зона. Отделно проблемите по лицето и кожата са показно какво се случва вътре в тялото ни (органи и функции) и слагайки маска, реално няма да решим проблема. Докато ако оправим дадения орган, то проблемите по лицето сами ще се коригират.

Реклама

- Как успявате да мотивирате всеки клиент?

- На първо място като вярвам, че това, което искат, е възможно. Мозъкът ми просто намира начин как да го превърнем във факт. За мен няма невъзможно. Самата аз чух много невъзможни неща: "Няма да имаш деца", "Няма да можеш да тренираш или да тичаш", няма, няма, няма... Но реално всичко е в нашите ръце и дали ще повярваме на тези думи. На второ място хората се мотивират от простите обяснения и лесните стъпки към промяната, които им давам. Така виждат и разбират, че тя е лесно и бързо достижима.

- Помогнали сте на много жени. Какъв е основният проблем, за който най-често търсят помощ от вас?

- Не бих казала, че е един. Има много неща, за които ме търсят. Като започнем от болки в кръста и колената, паднал свод, гръбначни изкривявания (сколиоза, кифоза, лордоза, изместена шия), диоптър, бръчки, асиметрии в лицата, косопад, проблеми с кожата, трудно забременяване, Хашимото, подут корем, разширени вени, болезнен цикъл, хормонален дисбаланс, паникатаки, наднормени килограми и много др. здравословни проблеми. Стигаме дори до енергийно изчистване и зареждане на дома, възпитание на децата, отношения, изчистване на стари травми, цветотерапия и др.

Реклама
Реклама
Реклама