Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14816726 www.bgdnes.bg

Първият български космонавт Георги Иванов стана на 83 г. и отсече: Вече мечтая само за здраве!

Празнува 83-ия си рожден ден с внуците и правнуците, чувства се наполовина по-млад 

"Мечтая само и единствено за здраве."

Това сподели пред "България Днес" първият български космонавт Георги Иванов навръх 83-ия си рожден ден.

Реклама

"Десетки хора ми звъняха да ме поздравят за празника. Всъщност се чувствам като на 40 г., не съм толкова стар", шегува се Иванов. По думите му е отпразнувал своя рожден ден в компанията на най-близките си роднини.

"Събрахме се в тесен семеен кръг с внуците и правнуците, които бяха много щастливи покрай мен. Радва ме да виждам усмивките им, които ме зареждат допълнително. Бъдещето е в младите хора, затова си пожелавам само да съм жив и здрав, за да мога да им се радвам дълго време", споделя космонавтът.

Преди шест години Георги Иванов получи инсулт и тежка аритмия, но благодарение на специалистите във ВМА в София бе спасен и напълно се възстанови.

"Днес се стремя да живея здравословно и без стрес в къщата си в Банкя. Всеки ден си правя разходки сред природата. Обичам да садя домати и лук, имам си лехички", смее се космонавтът.

Според Георги Иванов скоро няма да имаме негов наследник космонавт, макар най-голямата му мечта да е именно такава.

"Осъзнавам, че това е невъзможно. Изпращането на летец в Космоса е невероятно скъпо, излиза поне 50 милиона долара. България днес не разполага с тези средства", заключи със съжаление Иванов.

Реклама
Реклама
Реклама