Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14960974 www.bgdnes.bg

Лято 2023 с БДЖ: 70 минути закъснение, сауна във влака

Отменят тренове заради липса на локомотиви и вагони

70 минути закъснение и безплатна сауна във влака. Това е характерно в последните рекордно горещи дни за БДЖ

Проверка на "България Днес" показа, че подобни случаи има десетки на ден, а изтормозените пътници, които увеличават пътя си с около час отгоре, растат многократно. Емблематичен пример е бързият влак Варна-Русе, който в събота вечер закъсня със 71 минути.

Реклама

Пътуващите за морето също бяха сюрпризирани лошо в същи ден. Бързият влак, тръгващ от София за Варна по разписание в 13.05 ч., регистрира закъснение от 78 минути след повреда в локомотива.

За да е поне малко по-балансирано на морските пътници, потеглящият 17 минути по-късно бърз влак от столицата за Бургас изнерви качилите се в трена само с 37 минути закъснение.

Едва ли мнозина ще се учудят, че тръгващият по същото време добре познат на пътуващите бърз влак "Янтра (Пловдив - Горна Оряховица) регистрира също отклонение от разписанието, този път от 66 минути.

Съботният горещ ден се оказа злополучен и за връщащите се от морето. Пътуващите от Варна към София, решили да прекарат няколко часа в родните железници и по-конкретно в бързия влак, потеглящ от морската столица в 10;55 ч., научиха, че трябва да продължат със сауната в трена с още 87 минути отгоре. Причината този път се оказа въведени от Национална компания "Железопътна инфраструктура" температурни ограничения в скоростта в гара Стражица.

В неделя също имаше неприятни изненади от БДЖ за пътниците. Бързия влак от Бургас за София, тръгващ по разписание в 8:55 ч., предложи скромно закъснение само с 43 минути. Докато международния бърз влак от Кулата за София регистрира пренебрежимите 27 минути над графика си.

Наред с това БДЖ отмени три влака заради липса на подвижен състав по маршрутите пещера - Пловдив, Стамболийски - Пещера и Пещера - Стамболийски.

Четете още

БДЖ прибира 50 ст. "такса" запазено място във влака

БДЖ прибира 50 ст. "такса" запазено място във влака

Машинисти набиха началника на гара Тулово, попречил им да пият кафе

Машинисти набиха началника на гара Тулово, попречил им да пият кафе

Сняг натрупа във влака София-Бургас

Сняг натрупа във влака София-Бургас

Влакове горят всяка година

Влакове горят всяка година

Реклама
Реклама
Реклама