Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15271207 www.bgdnes.bg

Дойдох да изпратя детето ми като герой! Майката на Алексей Петров с разтърсваща изповед!

Нито една от жените на убития не се появи на гробището в Бояна, над 700 души са присъствали

"Дойдох да си изпратя детето като герой! Затова съм тук. Стана тя каквато стана, това е..."

С тези думи майката на покойния Алексей Петров – Диляна, дойде на поклонението на сина си в Боянския частен парк. Жената бе в черен панталон и забрадка, а с нея вървяха дъщеря й Теменужка, синът Огнян и братовчедите. Диляна не пожела успокоително от линейката наблизо. Група от приятели на Алексей й целуна ръка, а другата част от облечени в черно барети й предложи място да седне на сянка и й дадоха вода.

Реклама

Веднага след това пристигна автобус с роднини на Алексей от Тетевен с венци в ръка. Хората бършеха очи и разказваха за добрините, които той приживе правил. "Даваше пари за лечение на кой ли не, подпомогна църквата, съборите. Който не е идвал при него, не му е помогнал", каза Асен, близък до покойния Петров.

Възрастен мъж разплака присъстващите, като падна до ковчега и зарида с благодарност, че Алексей дал пари синът му да оживее.

Петров бе положен в кафяв ковчег, а траурната церемония продължи повече от час. На нея съболезнования прие майката на Алексей - Диляна, сестра му Теменужка, братът Огнян и братовчеди. Децата на Петров и на сестра му и брат му не присъстваха.

Според близките до Петров той имал трима синове и една дъщеря - Диляна. Няма развод с първата си жена Мариана, от която му е дъщерята. Следват двама синове, а последният се казва Илия и е дете на Алексей Петров от жената, която последно е била до него в покушението - Мирослава Михайлова. Най-дълго Алексей Петров е живеел с Ива, от която нямал деца. Нито една от любимите му обаче не дойде да го изпрати в последния му път.

Реклама

На церемонията, която продължи с часове, говориха приятели на покойника, барети и колеги. Момчетата в черно си спомняха случаи, в които са били рамо до рамо с него и колко хладнокръвно се е държал той в ситуации. "Никой не можа да го причисли към нито една групировка, защото само като им скръцнеше със зъби, и знаеха, че е повече от тях. Не го беше страх и ходеше на срещи с  босовете на групировки без бодигардове. Беше мъжкар, рядка порода, държеше си на думата", каза през сълзи от трибуната говорител на бившите барети.

Да изкаже съболезнования дойде голяма част от еврейската общност с подобаващите облекла като за поклонение, спортисти начело с Ивет Горанова, негови студенти, които разказваха как учил момичета да се защитават от нападатели.

"Благодаря ви, господин президент", написа младата шампионка Иван Горанова в книгата за съболезнования за Алексей. Той приживе й бе спонсор.

С венци и цветя пристигнаха още Красимир Премянов, Явор Колев, Пламен Бобоков, бизнесдамата Ваня Червенкова, бизнесменът Марчело Джотолов, подсъдим с Алексей Петров по делото "Октопод" и голям негов приятел.

На погребението дойде и Кристиян Бойков, обвинен, че е хакнал базата данни на НАП. След като напусна "ТАД груп" Бойков започна работа при Алексей Петров. Да се прости дойде и известният адвокат, бивш следовател и командир на Алексей Петров в отряда на баретите Лъчезар Таков. С него бе и синът му, също адвокат, Любомир. Политологът Стойчо Стойчев бе друг от опечалените. Дойде и Владимир Сиркаров от Съюза за стопанска инициатива, чийто председател бе Петров. Пристигна и бившият зам. градски прокурор Роман Василев.

Общо 28 бяха венците, изпратени за Петров, като 10 от тях от спортни федерации. Първият бе от Златко Баретата с надпис: "Почивай в мир, брат", подписан с неговото име и на жената му Калина. Венци и цветя изпратиха от институции, Съюза на баретите, фирми, университети и приятели. Над 700 души са присъствали на поклонението.

Четете още

(СНИМКИ) Ваня Червенкова, Пламен Бобоков и Ивет Горанова се простиха с Алексей Петров

(СНИМКИ) Ваня Червенкова, Пламен Бобоков и Ивет Горанова се простиха с Алексей Петров

Алексей Петров осъдил Христо Калчев за 30 бона

Алексей Петров осъдил Христо Калчев за 30 бона

Майката на Алексей Петров - Диляна: Няма да живея без детенцето ми!

Майката на Алексей Петров - Диляна: Няма да живея без детенцето ми!

Трактора не е само трактор! Викали му и Деревянний

Трактора не е само трактор! Викали му и Деревянний

Реклама
Реклама
Реклама