Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15345648 www.bgdnes.bg

Хубчев криел от родителите си за левкемията

Най-доброто лечение в Германия за легендарния футболист 

Най-добрите специалисти лекари в Германия се грижат за българската футболна легенда Петър Хубчев. В сряда стана ясно, че героят от САЩ '94 се бори с коварното заболяване левкемия. За това разкри друг бивш национал - Стилиян Петров, който също премина през болестта.

Хубчев за последно работи като треньор в "Берое", но през септември миналата година двете страни се разделиха по взаимно съгласие. Наставникът изтъкна лични причини, но още тогава е научил за болестта си. Веднага е заминал за Германия, където е започнал лечението си във Франкфурт. Бившият защитник има 107 мача за местния "Айнтрахт", който вчера прие "Левски". Оттогава Хубси се сдоби и с жилище в в града по поречието на река Майн. Сега той се лекува в най-доброто лечебно заведение по онкология в града.

Реклама

Плътно до него е съпругата му Поля, както и децата му Валери и Кристина. През октомври миналата година Хубчев стана дядо. Неговият син Валери и щерката на треньора Илия Груев - Христина, го дариха с внуче на име Валери-младши. Радостната вест в семейството обаче бе помрачена от болестта на Петър.

Поля и Петър Хубчеви са родени и израснали в Ловеч, но съдбата ги събира все още като ученици през 1983 година. По думите на нежната му половинка гимназистът Петър Хубчев пленявал сърцата на съученичките си от Ловеч. Още от първия разменен поглед помежду им Поля разбира, че това е мъжът на нейния живот. Определя връзката им като "изключително бурна любов, продължила с вричане във вечна вярност".

Същевременно родното му село Гложене се моли за своя герой. Неговите родители Керанка и Кънчо все още живеят в малка къща край река Вит. Те научили за левкемията на сина си само преди десетина дни. Преди това Петьо криел от тях, за да не обезпокоява възрастните хора. "България Днес" се свърза с тях, за да им изкаже подкрепа.

"На никой родител не пожелаваме да изживява това, което ние в момента", споделиха те през сълзи.

Стана ясно, че по време на "Мача на надеждата" на 6 септември на стадион "Васил Левски" ще има приготвена фланелка и за Хубчев. Тя ще бъде в съблекалнята и ще бъде подарена на човек, когото самият Петър е избрал. В петата минута мачът ще бъде прекъснат, ще има аплодисменти, а някой от играчите от българския отбор ще каже няколко думи за Хубчев.

"Винаги казвам, че тази коварна болест не подбира, независимо кой си, какъв си, какъв ти е статусът. Ще бъде един много специален за всички момент. Да покажем на Петьо Хубчев, че сме с него", допълни Стилиян Петров.

Реклама

Всички мачове от предстоящия осми кръг на Първа и Втора лига също ще бъдат временно прекъсвани в петата им минута. Това става по лично настояване на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. По този начин ще бъде дадена възможност на публиката и на отборите на терена да засвидетелстват подкрепата си към легендарния защитник на националния отбор и бивш селекционер на България Петър Хубчев в борбата му с коварна болест.

Редица клубове вече го подкрепиха след неприятната вест. "Петьо, вярваме, че ще спечелиш и тази битка! Ние всички сме с теб!", написаха от "Берое". "Нямаме съмнения, че и този път той ще бъде победител, както го е правил безброй пъти на терена.", беше обръщението от "Левски".

Четете още

УЖАС! Героят от САЩ'94 Петър Хубчев се бори за живота си

УЖАС! Героят от САЩ'94 Петър Хубчев се бори за живота си

Хубчев скочи на "Левски"

Хубчев скочи на "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама