Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15550297 www.bgdnes.bg

Тежка история! Младежи унижават сляп скитник

Просяк в беда 

Събуха ми даже обувките, наложи се да се прибера по чорапи, казва Миро 

Доли ЛУКАНОВА

Младежи унижават сляп скитник в столичния квартал "Люлин". 54-годишният мъж е подведен, че ще получи помощ, но вместо това се натъква на банда момчетии, които го ограбват.

"Бях събрал малко пари през деня от хората. Появиха се тези момчета и казаха, че ще ми помогнат, че ще ме изпратят до нас. Вместо това ми събуха обувките, ограбиха ме, без да се усетя, и ме зарязаха. Ходил съм половин час по чорапи по улиците", споделя с болка пред "България Днес" Миро.

Реклама

Скитникът успява да стигне до магазина пред дома си. Когато бърка в шлифера си, за да си плати за храната, която е взел, осъзнава, че 14-те лева, които е успял да изпроси от случайни минувачи, липсват.

"Добре, че не ме утрепаха! Това не е първата такава случка. Често ми се случва. Преди 4 години ми откраднаха и личната карта. Оттогава не мога да събера 24 лв. за нова", допълва мъжът.

До преди 5 години животът му върви по ноти. 49-годишният тогава Миро не знае какво е да нямаш нищо. След загубата на родителите си мъжът решава да се изнесе с приятелката си в общинско жилище. Тогава си разваля отношенията с брат си, който към днешна дата не иска и да чуе за него. Жената, с която заживява, прибира заплатата му от чистотата и твърди, че покрива всички разходи с тях.

"В един момент се оказа, че това не е така. Тя е залагала всичко. Когато разбрах, се разделихме, но вече беше късно. Много далече ме замъкна и здравата я закъсах", ядосва се Миро и признава, че му се въртят черни мисли в главата.

Мъжът опитва да затопли отношенията с брат си, но без успех. Животът го събира с негова комшийка, с която се познават от младини. Жената е в тежко здравословно състояние и е останала напълно сама. Миро я е харесвал още преди години, когато са излизали в обща компания в квартала, но не е имал смелост да я доближи. Днес я нарича "моето момиче". Двамата живеят на квартира, за която плащат по 400 лв. на месец. Жената получава ТЕЛК, а Миро си докарва пари чрез просия. За жалост преди няколко години губи зрението си и може да вижда само силуети. Най-голямата му мечта е да започне работа. Преди това са нужни 2400 лв. за операция на очите. Преди няколко дни се е появил добродетел, който е изявил желание да му помогне.

Миро проси всеки ден до 12 поликлиника в кв. "Люлин" или до метростанция "Западен парк". Всеки, който желае, може да го подкрепи.

Реклама
Реклама
Реклама